Veelgestelde vragen

Hoge bloeddruk

Hoe switchen van pillen naar natuurproducten?

10 februari 2016 | door slimgenezen
Hoe switchen van pillen naar natuurproducten?

We zijn erg blij met de overvloed aan gezondheidsvragen die in onze mailbox binnenkomen doch moeten we u wat geduld vragen. Het tegenovergestelde van wat we verwacht hadden is uitgekomen: we kunnen niet volgen met antwoorden!
Als u onze site regelmatig blijft bezoeken, zal u merken dat we regelmatig proberen nieuwe artikels met diverse onderwerpen te posten, en we houden hierbij zeker rekening met de thematiek van de ons gestelde vragen.
Dank u voor het vertrouwen!

Blijkbaar zijn het niet alleen erg jonge mensen die op het net surfen. Integendeel, de overgrote meerderheid van de ons toegestuurde vragen gaat over aandoeningen die het vaakst opduiken op middelbare leeftijd. En hoge bloeddruk is meteen de meest frequente!

De reden waarom artsen zo nijver de bloeddruk meten bij elke patiënt is omdat een onbehandelde bloeddrukverhoging meestal onherroepelijk leidt tot complicaties. Beroerten, hersenbloedingen, hartfalen en-infarcten, nierlijden, bloedvatvernauwing in de benen,… Bijna al deze ernstige ziekteprocessen zijn het gevolg van een onbehandelde of minder goed behandelde hoge bloeddruk.

Wij raden u dan ook aan de bloeddruk te laten opvolgen bij uw huisarts en/of cardioloog. De evolutie naar aderverkalking (arteriosclerose) kan ook tijdig worden opgemerkt door een oogfundusonderzoek en een microalbuminurietest van de ochtendurine.
De vraag die die we hierover het meest ontvangen is of al deze bloeddrukpillen niet kunnen vervangen worden door natuurproducten.

En inderdaad, dat lukt vaak!

We schatten dat in onze praktijk ongeveer 25% van de hypertensiepatiënten worden behandeld zonder reguliere medicijnen. Een combinatie van lichaamsbeweging, aangepast voedingswijze en de juiste voedingssupplementen kan wonderen doen.

We schatten dat nog minstens 15% extra van onze patiënten in staat moeten zijn om met de bloeddrukmedicatie te stoppen, indien zij hiervoor gemotiveerd zouden zijn.
Dat maakt dat ongeveer de helft van de behandelde patiënten tijdelijk of definitief met hun pillen zouden kunnen stoppen.
Geweldig toch?


Dat betekent dat als u werkelijk wil, u 50% kans heeft om met de medicatie te stoppen. Op voorwaarde dat u ons plan volgt. Wat u hierbij absoluut moet weten is dat overgewicht en gebrekkige lichaamsbeweging de voornaamste stoorzenders zijn bij mislukte pogingen om de bloeddruk te laten dalen.

Dus u kan waarschijnlijk nooit zonder pillen wanneer u niet vermagert en probeert te streven naar uw ideale gewicht en wanneer u niet minstens 30 minuten dagelijks beweegt.
Stel u van dit bewegen niet te veel voor: wandelen en zachtjes fietsen volstaan ruimschoots, u hoeft geen atleet te worden!

Indien u hierbij ook nog ons hiernavolgende supplementen bijneemt, gaat u nog sneller lagere bloeddrukken kunnen meten. Wel moet u ongeveer een half jaar geduld hebben alvorens uw slagaders door onze aanpak wat elastischer gaan worden. Het is dan best dat u zeker de eerste maanden uw pillen gewoon doorneemt en bij het progressief zakken van de bloeddrukken – in overleg met de arts - probeert deze af te bouwen.

Zoals hoger beschreven gaat bijna iedereen erin slagen op deze manier de bloeddruk te laten dalen. Hierdoor kan minstens een gedeelte van de medicijnen worden afgebouwd.

Aanpak van hoge bloeddruk:

 • Rustige lichaamsbeweging - 30 minuten per dag minstens 5 x per week

 • Vermagering tot ideale gewicht (streefdoel BMI <25)

 • Zoutgebruik verminderen

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik
Tensioreset  3 x 30 druppels per dag
Vitkalii complex 2 tot 4 tabletten per dag
Vitamar Plus 2 tabletten per dag

 

 

 

 

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen