Veelgestelde vragen

Opvliegers

Testosteron niet vergeten!

11 mei 2015 | door slimgenezen
Testosteron niet vergeten!

Bijna elke vrouw reageert gunstig op oestrogenen substitutie wanneer ze in de overgang terecht komt. Klachten zoals opvliegers, hevig zweten, blozen, onvrijwillig urineverlies, droge schede,… verdwijnen soms zelfs volledig na het toedienen van vrouwelijke hormonen.

Daarenboven zijn er ook gunstige effecten op lange termijn te verwachten. Botontkalking of osteoporose verschijnen later of zelfs helemaal niet bij die vrouwen die een tijdlang met oestrogenen behandeld werden.

Omdat hormonen in sommige gevallen echter beter niet voorgeschreven worden, zoals bij een persoonlijke of familiale voorgeschiedenis of risico op borstkanker, hart- en vaatziekten zoals hartinfarcten, beroerten, hersenbloedingen, wordt er vaak geopteerd voor natuurlijke middelen om het oestrogenengemis op te vangen. Vaak zien we hiermee evenwaardige resultaten na enkele weken.

Voedingssupplementen Omschrijving Aanbevolen gebruik
Femiwell Rode klaverextract 1 à 2 per dag
Femiglandin Dihomogammalinoleenzuur omega-6 vetzuren 1 à 2 per dag


Erg recent zien we dat een toenemend aantal artsen testosteron voorschrijft voor dezelfde klachten. En dit omdat dit van oorsprong mannelijk hormoon bij vrouwen toch grotendeels omgezet wordt in oestrogenen, maar vooral omdat het ook bijkomende voordelen heeft. Met name is de invloed op het behoud van bot en spierkracht groter dan met vrouwelijke hormonen en bijkomend heeft testosteron een veel beter effect op het libido.

Ook in ons gamma zit een natuurproduct dat werkt op het testosterongehalte en dat ofwel apart ofwel samen met de 2 bovenstaande middelen kan ingenomen worden.

Voedingssupplement Omschrijving Aanbevolen gebruik
Menowell 45 Tribulus terrestris 1 à 2 per dag


We raden aan dat u deze producten bij een bewezen borstkanker alleen inneemt na overleg met uw behandelend arts.

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen