Veelgestelde vragen
Terug naar overzicht

Schildklierzwakte

Je schildklier niet actief genoeg?

21 mei 2015 | door slimgenezen
Je schildklier niet actief genoeg?

Net zoals in het geval van de bijnierzwakte zijn er tienduizenden mensen die er niet van op de hoogte zijn dat hun schildklier niet voldoende actief is. Uiteraard worden er dagelijks in onze hospitalen mensen verzorgd voor deze aandoening. Maar dit is slechts het topje van de ijsberg!

De mildere gevallen, en zo zijn er miljoenen over heel de wereld, worden quasi nooit ontdekt! Dit komt omdat in de reguliere geneeskunde er veel meer belang gehecht wordt aan bloedonderzoeken dan aan de symptomen van de patiënten om tot een diagnose te komen. En precies bij deze milde gevallen zijn deze bloedwaarden meestal ook maar licht gestoord of zelfs helemaal normaal.

Bij een TSH –waarde boven 2 (voor mensen jonger dan 20 jaar) en bij volwassenen met een TSH boven de 2,5 moet altijd aan een schildklierzwakte gedacht worden. Als proef op de som kan je trouwens gedurende enkele weken een schildklierhormoonpreparaat nemen en indien hier het probleem gelegen was, zal het resultaat u verbluffen.

Hier volgen enkele symptomen van schildklierzwakte: kouwelijkheid, haaruitval (over de hele hoofdhuid), constipatie of verstopping, verdikken of onmogelijkheid om af te vallen bij sporten of diëten, moeilijk zwanger worden, opgezwollen gezicht en ogen ’s morgens, plots vertonen van een verhoogde cholesterolwaarde,…



De vermoeidheid veroorzaakt door een schildklier die minder goed werkt openbaart zich voornamelijk ’s morgens. De mensen die hier aan lijden geraken moeilijk uit bed en geraken nog moeilijker in gang.



Vaak duurt het tot 10 uur of later, en dan nog pas na verschillende koppen koffie, vooraleer het individu met een verminderde schildklierfunctie erin slaagt om alert en productief te worden. Vanaf dan wordt het meestal beter.

Het is namelijk door het opdrijven van de bezigheid dat het lichaam een betere bloedsomloop gaat krijgen. Nét daardoor gaat de vermoeidheid afnemen en kan deze patiënt tegen de avond zich zelfs wonderwel voelen. Tot de volgende ochtend…

Ons voorstel:

 • GTA forte - 1 à 3 per dag: dit natuurlijk schildklierconcentraat is erg krachtig.
  Wij raden aan met 1 per dag te starten en eventueel pas na enkele weken op te drijven tot maximaal 3 tabletten per dag.
  Indien uw probleem wel degelijk aan een schildklierzwakte te wijten is zou u zich al na een drietal weken beter moeten voelen. Zo niet, kan aan de diagnose getwijfeld worden.

 • Zeewier of Kelp: dit kan u in een natuurwinkel of zelfs in de supermarkt verkrijgen. Bij lichte gevallen kan u het hier mee proberen. Indien niet voldoende effect, kan u best GTA forte er bovenop nemen.

Wel zou u minstens 2 x per jaar een bloedafname moeten ondergaan. Dit om geen schildklieroverprikkeling te miskennen.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen