Veelgestelde vragen

Spastisch colon

Echt niet te verhelpen?

11 mei 2015 | door slimgenezen
Echt niet te verhelpen?

Mensen die lijden aan spastisch colon of IBD (Irritable Bowel Disease) behoren tot de grootste groepen van medical shoppers in de westerse wereld. De farmaceutische behandeling met spasmolytica zoals Spasmomen en Duspatalin geeft slechts zelden bevredigende resultaten.

Daarenboven worden deze patiënten vaak gestigmatiseerd met het label psychosomatisch. Het is een feit dat spastische darmen meer voorkomen bij angstige en depressieve personen maar dit verklaart evenwel niet alles.

Behoorlijk wat stabiele en goed functionerende individuen zijn onderhevig aan het syndroom met plots opkomende darmkrampen en wisselende stoelgangen.

Wij bekijken het anders!

We vermoeden dat deze krampen veroorzaakt worden door een onvolledig of bemoeilijkt verteringsproces (met soms onbekende voedingsallergieën) en een verstoorde evacuatie ter hoogte van de dikdarm.

Met deze hulpmiddelen zien wij heel wat goede resultaten:

Voedingssupplementen Omschrijving Aanbevolen gebruik
Colonic Plus Plantaardige verteringsenzymen 1 tot 2 bij elke maaltijd
Mucopure (apotheek) Plantaardige darmsamenstelling ½ tot 2 eetlepels per dag

 

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen