Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Vanmorgen bloeddruk rond de 180 gemeten.
Terug naar overzicht

Vanmorgen bloeddruk rond de 180 gemeten.

Ga ik nu doodvallen?

30 maart 2016 | door slimgenezen
Ga ik nu doodvallen?

Die kans is erg klein en de reden is simpel. Onze bloedvaten zijn in de meeste gevallen perfect aangepast om zulke bloeddrukken (en nog heel wat hogere) te verdragen. Wanneer we bij inspanningsproeven onze sporters voluit laten gaan, halen zij makkelijk nóg hogere waarden.

Wanneer u dus naar een finale van een wieler- of andere sportwedstrijd zit te kijken, mag u er zeker van zijn dat de atleten op dat moment ook zeer hoge bloeddrukwaarden bereiken. Met andere woorden, dit is niet gevaarlijk. Wanneer een bloedvat toch kapot springt, is dit meestal omdat er een zwakte in het bloedvatensysteem zit, zoals een aneurysma.

Maar dat u zich ongerust maakt, kunnen we perfect begrijpen. Meer zelfs, het is onze fout. Als er namelijk één handeling is, die in quasi elke huisartsconsultatie wordt uitgevoerd, is het… het meten van de bloeddruk. En dit om twee voorname redenen:

1/ Hoge bloeddruk is vaak een eerste teken van aderverkalking waardoor er na verloop van tijd hartinfarcten, hersenberoerten en andere complicaties kunnen ontstaan.

Leest u de zin nog eens goed: “na verloop van tijd“ staat er en dit betekent vaak na enkele tientallen jaren. U gaat dus van een recent ontstane bloeddruk zeker niet doodvallen behalve...

2/ Wanneer de bloeddruk stijgt als een reactie op een ander probleem in het lichaam. Maar dan moeten er ook andere klachten zijn: zoals kortademigheid bij een longembolie, hartkloppingen bij een ritmestoornis of pijn op de borstkas bij een hartinfarct. De bloeddruk stijgt dus als gevolg van een ander probleem.

Maar meestal wanneer u plotse hoge bloeddrukken meet en geen andere symptomen vertoont, kan u gerust zijn! U kan meestal enkele dagen wachten om de arts te raadplegen. In veruit het merendeel van de gevallen gaat het om een onschuldig fenomeen van voorbijgaande aard. Zoals een periode van stress of onrust, of een angstaanval.

Wanneer uw arts u toch voor hypertensie wil behandelen, kan u ook een biologisch schema volgen:

 • Rustige lichaamsbeweging - 30 minuten per dag, minstens 5 x per week

 • Vermagering tot ideale gewicht (streefdoel BMI < 25)

 • Zoutgebruik verminderen!

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik
Tensioreset 3 x 30 druppels per dag
Vitkalii complex 2 tot 4 tabletten per dag
Vitamar Plus 2 tabletten per dag


Doe dit en u gaat er in slagen om de bloeddruk te laten dalen. Zelfs indien u slechts enkele van deze maatregelen gaat toepassen, gaat u resultaat verkrijgen.

Hierdoor kan u naar alle waarschijnlijkheid bloeddrukmedicatie stoppen of op zijn minst verlagen.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen