Veelgestelde vragen
Terug naar overzicht

Acne of jeugdpuistjes

Is er een alternatief voor al die zware medicijnen?

21 mei 2015 | door slimgenezen
Is er een alternatief voor al die zware medicijnen?

Het mag u niet verwonderen dat onze mailbox soms overstroomt met vragen naar een oplossing voor hardnekkige acne. In deze tijd, waar uiterlijk zo’n grote rol speelt en er graag snel resultaat verwacht wordt, is het dan ook niet verwonderlijk dat zoveel adolescenten geregeld een behandeling ondergaan met hetzij antibiotica hetzij Roaccutane.

Bij meisjes kan de Diane-pil worden voorgeschreven. Dit omdat het hormoon DHEA, dat verantwoordelijk wordt gesteld voor het veroorzaken van de huidziekte, hierdoor verlaagd wordt.

Nu willen we dit absoluut niet veroordelen!

We kunnen ons levendig indenken dat zeker op die jonge leeftijd een zichtbare huidaandoening het zelfvertrouwen een deuk kan geven. Zeker wanneer de acne erg uitgebreid is en/of er risico bestaat op blijvende littekenvorming hebben we begrip voor het grijpen naar medicijnen.

We hebben het gevoel dat de nevenwerkingen van beide behandelingen goed worden opgevolgd door huisartsen en dermatologen en zien in onze praktijken dan ook geen noemenswaardige nevenwerkingen.

Toch kan u ook een biologische ondersteuning bij acne overwegen. In geval van lichte of beginnende huidletsels, kan u mogelijks geneesmiddelen achterwege laten. En zelfs bij erge gelaatsontsteking kan u met onze natuurlijke middelen pogen de klassieke behandeling hetzij te verlichten hetzij te verkorten.

Ons voorstel:

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik Kuur
Depurazione 2 tot 3 maatjes per dag 2 maanden
Dhea-S 15 CH (apotheek) 10 granules 1 x per week 6 maanden
  homeopatisch middel dat DHEA verlaagt in het lichaam  
Sulfur Iodatum 9 CH (apotheek) 5 granules 's morgens 2 maanden
Kalium Bromatum 9 CH (apotheek) 5 granules 's morgens 2 maanden
Shelton (zuur/base dieet) (apotheek)   6 maanden

 

Deze behandeling mag zonder risico gecombineerd worden met geneesmiddelen.

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen