Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Mijn bejaarde moeder neemt al de nodige geneesmiddelen
Terug naar overzicht

Mijn bejaarde moeder neemt al de nodige geneesmiddelen

Maar toch nog kleine beroerten?

12 mei 2015 | door slimgenezen
Maar toch nog kleine beroerten?

Rust- en verpleeghuizen liggen vol met bejaarden met deze medische problematiek. Het is alsof de betere medische zorg (in dit geval door een pak pillen en dagelijkse fysiotherapie) deze mensen belet om dood te gaan. Maar toch slaagt deze optimale geneeskundige ondersteuning er niet in kleine hersenberoerten en hartaanvallen te voorkomen. En heelkundige ingrepen zijn dan weer vaak te risicovol op die leeftijd.

Onze collega’s die rusthuizen bezoeken merken een enorme toename van deze cardiovasculaire aantasting. Vaak gaat het om relatief gezonde ouderen die af en toe kleine aanvalletjes krijgen ondanks het accuraat innemen van hun geneesmiddelen (bloedverdunners, bloeddrukverlagers, hartspierversterkers, afwateringspreparaten,...).

Het ergst van al is echter dat deze aanvallen telkens een kleine aantasting van de hersen- en/of hartfunctie veroorzaken. Hierdoor worden onze patiënten meer moe, klagen over pijn in de borst, vertonen concentratiestoornissen, het geheugen en evenwicht gaat achteruit,...

Het volgende behandelingsschema heeft ons al veel mooie resultaten bezorgd. Het kan perfect gecombineerd worden met de gewone geneesmiddelen van de patiënt.

Voedingssupplementen Omschrijving Aanbevolen gebruik
Vitamar (omega-3-vetzuren) Verbetert de elasticiteit van de bloedvaten 2 à 4 per dag
Geron (plantenextracten) Verbetert de doorbloeding van hersen- en hartvaten 2 x 30 druppels per dag
Cralonin Heel (plantenextracten) (apotheek) Ondersteunt de hartpompfunctie 3 x 30 druppels per dag

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen