Veelgestelde vragen
Terug naar overzicht

Altijd moe en spierpijn

Probeer dit eens!

11 mei 2015 | door slimgenezen
Probeer dit eens!

Ook al hebben de meesten onder jullie de reflex om bij bovenstaande klachten (moeheid en spierpijn) de link met de aandoening "Fibromyalgie" te leggen, toch komen beide symptomen vaak voor in combinatie zonder deze ziekte.

Om technisch aan de definitie Fibromyalgie te voldoen moeten er door een arts specifieke pijnpunten worden vastgesteld verspreid over het lichaam. Maar zelfs bij wie de diagnose op deze manier niet kan worden bevestigd kunnen de klachten even storend zijn.

Voor ons als liefhebbers van natuurlijke geneeskunde, die steeds op zoek gaan naar middelen en methoden om de zelfhelende kracht van ons organisme te stimuleren, maakt het uiteindelijk niet veel uit of u al in het eindstadium beland bent of niet. De onderliggende oorzaken zijn toch dezelfde.

De afwijking die ten gronde ligt aan het continu lijden onder hardnekkige, niet-recupereerbare moeheid en over het hele lichaam verspreide spierpijnen zonder aanleiding, is gelegen in de bijnier. Dit orgaan produceert neurotransmittoren zoals dopamine en adrenaline en hormonen zoals cortisol en DHEA. En het is net hier dat het misloopt!

Door het drukke leven in deze onzekere tijden heeft bijna niemand nog voldoende rust of ontspanning om te recupereren. Wanneer hier bovenop een tegenslag, een verlies of een conflict komt, dreigt de werking van de bijnieren te haperen.

Aanvankelijk kan er nog wat meer cortisone geproduceerd worden, maar ook dit valt ooit stil. En dan rest ons alleen nog adrenaline om ons door de hectiek van de werkdag te brengen.

Adrenaline, zoals elke boost, kan een korte krachtige energieopstoot uitlokken maar de prijs die je hiervoor betaalt is vaak niet min: spierverkrampingen, opgejaagdheid, slapeloosheid, hartkloppingen, hyperventilatie, angsten, verslaving aan koffie en zoet,…

Ongeacht hoe lang deze situatie al duurt, u kan er uit geraken! U hoeft niet meer te doen dan vandaag met dit schema te starten en vol te houden.

Voedingssupplementen Omschrijving Aanbevolen gebruik
Dynaforce Extract van rhodiola rodens 3 x 30 druppels per dag
Cytozyme AD Bijnierextracten 1 tot 3 per dag


Lichte fysieke inspanning:

 • Bijvoorbeeld: elke dag 30 min traag (!) wandelen of fietsen: hierdoor breekt u het melkzuur in de spieren af en slaapt u beter.

 • Elke maand iets langer of sneller bewegen (maar erg traag opbouwen).

Deze aanpak werkt ook wanneer u op voorschrift van uw arts pijnstillers, slaapmiddelen of antidepressiva dient te nemen. Wij vragen u alleen deze niet te lang te gebruiken omdat ze bij langdurig gebruik uw herstel kunnen tegenwerken.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen