Veelgestelde vragen

Astma

Heel mijn leven puffen?

28 april 2017 | door slimgenezen
Heel mijn leven puffen?

Laat ons eerlijk zijn, niet iedereen kan zijn inhalator weggooien na het overschakelen op een biologische behandeling. Alle artsen hebben wellicht in de praktijk een aantal zware astmapatiënten, waar volledig afbouwen van medicatie ronduit gevaarlijk kan zijn.

Trouwens in die landen waar de bevolkingsdichtheid op het platteland lager is dan bij ons, en dus de ziekenhuizen vaak een uur of verder verwijderd zijn, staat astma nog steeds in de top 10 van de doodsoorzaken. Een zware astma-aanval kan inderdaad erg snel escaleren en heeft nood aan zo snel mogelijk intensieve zorgen.

Gelukkig is dit een kleine minderheid van onze patiënten en slagen we er zelfs in bij de hardnekkige gevallen vooruitgang te boeken wanneer we natuurproducten aan ons schema toevoegen. Maar zoals altijd is het belangrijk dit tijd te geven en zeker niet abrupt met de puffers te stoppen. Een astmapatiënt zal trouwens niet meteen zo maar zonder inhalatiedevice uit de deur stappen.

Hoe pakken wij dit aan?

Ook al maakt de klassieke geneeskunde een groot onderscheid tussen allergisch en niet-allergisch astma, voor onze bijdrage hoeft dit niet zo belangrijk te zijn. Uiteraard moeten alle allergie-uitlokkers zo veel mogelijk vermeden worden. Het lijdt echter geen twijfel dat het merendeel van onze huisstofmijt- en dierallergielijders dit ondertussen al wel beseffen. Maar natuurlijk lost dit niet altijd alles op. Daarenboven zijn er ook heel wat allergieën waar niet meteen aan te ontsnappen valt (gras-en boompollen) en zijn niet alle astmapatiënten allergisch.

1/ Verzorg de neus: heel wat piepende ademhaling ontstaat doordat de neus zijn filterfunctie niet adekwaat verzorgt. Dit kan komen door een chronische neusverstopping, type overgevoeligheid of allergie, of sinusitis. Meestal wordt hier door artsen aan voorbijgegaan. Wij denken dat minstens 50% van de lagere luchtwegen zullen verbeteren wanneer eerst de neusontsteking wordt opgelost.

Wij doen het volgende:

 • Controleren of er geen operatie nodig is aan het tussenschot

 • Biopunctuur of acupunctuur op de sinuspunten: geeft geweldige resultaten!

 • Rhinitis: 3 x 30 tot 50 druppels per dag

2/ Dan de lage luchtwegen: we geven steeds de volgende combinatie :

 • Biopunctuur of kleine inspuitingen in de onderhuid van de borstkas met biologische middelen, na 2 of 3 x geeft dit vaak erg veel verlichting. En ook preventief werkt het!

 • Broncho 3 x 30 tot 50 druppels per dag

We stellen altijd voor een 4-tal maanden door te nemen. Meestal zien we dan dat het echt aanslaat. Nadien stellen we een alternerende behandeling voorbijvoorbeeld 1 week op 2 of 1 maand op 2, na een tijdje loopt het bij de meeste patiënten echter zo goed dat het volledig kan afgebouwd worden.

U mag Rhinitis en Broncho samen innemen.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen