Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Behandeling van ooronstekingen
Terug naar overzicht

Behandeling van ooronstekingen

9 maart 2017 | door slimgenezen

Uiteraard begrijpt u dat wij deze behandeling alleen als ondersteuning zien bij de voorgeschreven therapie van uw huis- of kinderarts. Maar omdat er een tendens is om progressief minder antibiotica voor te schrijven voor deze kwaal, kan u gerust na een consult bij de dokter dit schema toevoegen aan uw apotheekvoorschrift.

Onze bedoeling is niet zozeer op korte termijn het aantal voorgeschreven doses antibiotica te verminderen (alhoewel dit vaak lukt), maar wel op lange termijn.
Daarom is het ook vaak interessant om de onderstaande aanpak voor te zetten wanneer antibiotica noodzakelijk blijken, want hoe dan ook gaat onze strategie de immuniteit verhogen. En mogelijks kan u hierdoor de volgende keer zonder medicatie genezen. Dus wat uw arts ook beslist, het loont steeds de moeite deze biologische hulpmiddelen in uw schema toe te voegen.

1/ Klassieke homeopathie

Belladonna 9 CH 3 x 5 granules per dag opzuigen
Ferrum Phosphoricum (Apotheek) 9 CH 3 x 5 granules per dag opzuigen
Capsicum (Apotheek) 9 CH 3 x 5 granules per dag opzuigen


Wanneer deze oorpijn voorkomt tijdens de tanddoorbraak, kan u dit toevoegen:

Chamomilla (Apotheek) 15 CH 5 granules 2 x per dag opzuigen

 
Wanneer het kind nadien vocht blijft houden achter het trommelvlies:

Kalium Muraiticum (Apotheek) 5 CH 3 granules 2 x per dag
Dulcamara (Apotheek) 9 CH 3 granules 2 x per dag
Manganum (Apotheek) 9 CH 3 granules 2 x per dag
Silicea (Apotheek) 15 CH granules 10 granules opzuigen 1 x per week


2/Serolab Serocytol Suppo’s

SRE (Apotheek) ½ suppo om de 2 dagen afwisselend met Pulmo-Neural
PULMO-NEURAL (Apotheek) ½ suppo om de 2 dagen


Dit schema kan gestopt worden zodra de oorpijn weg is.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen