Veelgestelde vragen
Terug naar overzicht

Inflammatoire darmziekten

Kan biologische ondersteuning nuttig zijn?

11 mei 2015 | door slimgenezen
Kan biologische ondersteuning nuttig zijn?

Deze aandoeningen met als voornaamste symptomen diarree, bloederige stoelgang met slijmen, buikpijn, soms ook verminderde eetlust en vermagering, kennen vaak een agressief verloop dat soms zelfs uitmondt in operatieve ingrepen.

De Ziekte van Crohn, Rectitis Ulcerohaemorragica, Colitis Ulcerosa zijn dreigende namen die bij de meesten waarschijnlijk wel een belletje doet rinkelen.

Meestal dienen de patiënten echter langdurig krachtige immuniteitsonderdrukkende geneesmiddelen in te nemen. Hierdoor worden de symptomen in de meeste gevallen weliswaar onderdrukt maar jammer genoeg leiden ze meestal niet tot volledige genezing.

Hierdoor moeten deze medicijnen dikwijls levenslang doorgenomen worden of er volgen nieuwe opstoten. In de hoop hernieuwde aanvallen of complicaties te vermijden of zelfs de medicatie te kunnen verminderen, hebben wij mooie resultaten met de volgende biologische ondersteunende middelen:

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik
Colonic Plus 1 tablet bij elke maaltijd
Depurazione 1 maatje 3 x per dag
Mucopure (apotheek) 3 x 1 maatje per dag
Labo'Life 2LEID (apotheek) 1 gelule per dag - liefst 30 minuten voor het ontbijt                                                (gelule openen en inhoud laten smelten in de mond)

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen