Veelgestelde vragen
Terug naar overzicht

Constipatie of verstopping

Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

4 juli 2017 | door slimgenezen
Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

Bijna wekelijks krijgen we meldingen van ziekenhuisartsen over ouders met jonge kinderen die een lavement op de spoedgevallendienst nodig hebben om reden van onhoudbare kolieken, alleen veroorzaakt door stoelgangsimpactie. En nochtans is het oplossen kinderspel!

Behoudens een aantal medische oorzaken van constipatie of geneesmiddelennevenwerkingen is er geen enkele reden om aan een goede afloop te twijfelen wanneer u onze voorschriften volgt.
De oermens had hier inderdaad geen problemen mee. In de eerste plaats omdat er nog geen sociale inhibitie nodig was, hij moest zich niet inhouden omdat er geen toilet in de buurt was of een belangrijke vergadering plaatsvond.
Maar een andere meer fundamentele reden ligt in onze veranderde voedingsgewoonten.

Lees onze bijdrage over het oermensdieet nog maar eens terug, u zal het dan begrijpen. Lees: “Palleodieet”.

Hier volgt ons voorstel, indien u gemotiveerd bent zal u altijd verbetering ondervinden. We mikken op één stoelgang per dag, maar meer mag ook.

Fruit en groenten: als we al fruit eten, dan vinden we het een hele prestatie om 2 à 3 porties per dag te verorberen. Maar dat is evolutionair veel te weinig. Uit alle wetenschappelijke studies blijkt dat hoe meer fruit en groenten je eet, hoe minder kanker en hartaanvallen je krijgt. En het effect stijgt altijd maar door met meer porties per dag. Dus 5 is een minimum, 10 is echt goed. En geloof me, dan zal u wel gezonde stoelgang maken.

Gezonde poly-onverzadigde vetten: wij zijn er helemaal van overtuigd dat de voedingsindustrie heel wat schuld draagt voor het bannen van gezonde vetten uit ons dieet. En dit te vervangen door ongezonde verzadigde vetten en suikers. Denk maar aan frisdrank, snoep, bereide maaltijden, sauzen,...

De industrie heeft een graantje willen meepikken door producten op de markt te brengen met het logo vet- of cholesterolarm terwijl ze dit fabriceerden uit een oorspronkelijk ongezond product zoals bijvoorbeeld margarine. Hierdoor ontstond het idee dat alle vetten ongezond zijn behalve zij die dit (industrieel) etiket droegen. En nochtans is men er ondertussen van overtuigd dat boter gezonder is dan margarine.

Wat eet je dan wel van vetten?
Alles wat omega-3 vetzuren bevat, zoals vis, maar ook walnootolie, koolzaadolie en lijnzaadolie. Neem hiervan dagelijks enkele porties en de stoelgang zal hier wel bij varen.

Wat meer drinken betreft kunnen we zeggen dat dit niet zo veel doet aan de stoelgang. Behalve bij ouderen, jonge kinderen of zuigelingen want in beide groepen zijn er altijd individuen te vinden die hoe dan ook te weinig drinken en hierdoor gedehydrateerd kunnen geraken.Wat wij zelf voorschrijven is het volgende:
Dagelijks een extra portie omega-3 vetzuren Vitamar Plus 1 tot 2 tabletten per dag. Daarenboven beschermt dit ons ook tegen arteriosclerose met als eindpunten vaak hartinfarcten en beroerten. Een prachtig natuurlijk middel is Regularita Laxaline 1 maatje te nemen voor het slapengaan, en succes verzekerd!

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen