Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Piimax of Osteomax bij botontkalking/Osteoporose.
Terug naar overzicht

Piimax of Osteomax bij botontkalking/Osteoporose.

De dosis calcium lijkt me te laag?

30 juni 2016 | door slimgenezen
De dosis calcium lijkt me te laag?

Deze vraag krijgen we geregeld. We herhalen het nog eens en we zullen dit blijven doen. We zien dagelijks in onze praktijk dat echte natuurlijke middelen, zoals alle producten uit ons gamma, beter opgenomen worden en betere geneeskundige effecten bieden bij lage dosis en frequentere inname. Hier zijn verschillende redenen voor.

In de eerste plaats omdat lager gedoseerde middelen beter verdragen worden door maag en darmen. Zo zien we dagelijks in onze praktijk ouderen die Piimax en/of Osteomax-K beginnen nemen zijn omdat ze de klassieke calciumproducten niet verdragen konden. En nu aan de helft van de oorspronkelijke dosis (conventionele) calcium toekomen, gewoon door op onze natuurlijke calciumpreparaten over te schakelen.

Daarenboven – en dat is ondertussen toch ook bekend in de geneeskunde – zien we toch al wat problemen door die hoge calciumdosissen. We zien namelijk geregeld botaanwas ter hoogte van het tandvlees. Elke tandarts kan dit u bevestigen.

Maar we begrijpen dat u zorgvuldigheid op prijs stelt. Wanneer dokters voorstellen 1000 mg Calcium dagelijks in te nemen, dan zal u zich ongerust voelen wanneer wij u zeggen dat 600 of 700 mg volstaan. Toch vinden wij dit erg logisch.

U moet namelijk verstaan dat de calcium in de klassieke geneeskunde niet dezelfde is als de calcium in onze producten. Daarenboven is het ook zo dat de farmacie voor al hun medicijnen streven naar een posologie van 1x in te nemen product per dag (lees ook: "SlimGenezen, de lezersvraag van het jaar"). Maar net hierdoor wordt het geneesmiddel veel te geconcentreerd, en moet men er heel wat calcium te veel instoppen opdat er toch maar wat zou opgenomen worden. En precies daardoor krijgen mensen maaglast van calciumtabletten.

1 inname per dag van een calciumpreparaat is echt geen goed idee!

Zelfs als u zou twijfelen, kan u gerust uw calciumpreparaat blijven doornemen. Maar neem dan bijvoorbeeld een half tablet of zakje per dag. En neem nog 1 tablet Piimax en Osteomax-K per dag bij. Hierdoor vermijdt u nevenwerkingen en krijgt u er nog een heleboel mineralen bovenop.

Want dat is nog iets wat men u vergeet te zeggen. Klassieke calciumpreparaten bevatten alleen calcium en vitamine D. Maar heeft u de samenstelling van Piimax en Osteomax-K al eens goed bekeken: vitamine C,D en K, silicium, magnesium, mangaan, koper, zink.

Allemaal mineralen en vitamines die noodzakelijk zijn voor een goede botontwikkeling.

Neen, u hoeft zich echt geen zorgen te maken wanneer u volledig of gedeeltelijk zou overschakelen op onze producten. Getuige daarvan zijn de duizenden mensen die dit nemen in het kader van preventie naar of behandeling van botontkalking, zeg maar de meeste 50-plussers.
Daarenboven blijven de botmetingen stabiel of verbeteren ze zelfs. Nooit heeft een specialist aan onze patiënten zich afgevraagd of zijn hun medicatie tegen botontkalking wel innamen. Was ook niet nodig, de uitslagen werden bij elk onderzoek beter. 

We zien bij deze patiënten ook een duidelijk minder voorkomen van botfracturen door innemen van Piimax en Osteomax-K. En voor de ernstige gevallen die ook anti-osteoporose medicatie dienen te nemen, blijven we gewoon Piimax en/of Osteomax-K geven. Zo nemen heel wat van onze patiënten deze middelen samen met Aclasta, Fosamax, Alednronate, Evista,… Dat is wellicht het beste bewijs.

Geregeld zeggen mensen me dat ze in sommige apotheken toch zo lang moeten wachten op onze producten. Ik zeg hun dan steeds dat ze mogen overschakelen op een klassiek product. Maar de volgende keer als ze me consulteren merk ik toch weer dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. In alle vrijheid.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen