Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Reacties gelezen over gebruik van Dynaforce bij depressie, chronische pijn, slapeloosheid.
Terug naar overzicht

Reacties gelezen over gebruik van Dynaforce bij depressie, chronische pijn, slapeloosheid.

Het lijkt blijkbaar een wondermiddel tegen alle ziekten

30 juni 2016 | door slimgenezen
Het lijkt blijkbaar een wondermiddel tegen alle ziekten

Dat is nu ook weer niet helemaal waar. Maar dat u op diverse blogs verhalen over het gebruik van Dynaforce tegenkomt over successen bij de meest diverse aandoeningen kan wel kloppen. Meer zelfs: voor ons is dit de logica zelve!

Dynaforce heeft als enige bestanddeel Rhodiola Rodens, een plant met sterke medicinale effecten. Werkzaam op de bijnieren en dus ook op de hypothalamo-hypophysaire-adrenerge as (u hoeft dit niet te kunnen opzeggen om verder te lezen). Dit betekent dat hij werkzaam is op de belangrijkste endocriene klieren van ons lichaam. Van hersenen tot bijnieren, met vooral effect op cortisol en adrenaline. En laat dat nu net van levensbelang zijn bij aanslepende problemen.

Want heeft u hier al wel eens over nagedacht? Hoe komt het dat sommige mensen na een longontsteking of klierkoorts na enkele weken terug aan het werk zijn en anderen hier jaren later nog moe en verzwakt door zijn? Precies: door het reactievermogen van ons organisme. En door wat wordt dat geleverd? Precies: door de bijnierhormonen. En doordat deze functie bij sommige mensen beter rendeert dan bij anderen, zie je vaak zulke grote verschillen in herstel na ziekte, ongevallen of operaties.

En de reden hiervoor is meestal dat deze bijnierschorsfunctie reeds verzwakt was, vóór de ziekte losbarstte. Maar dit gaat meestal zo zachtjes dat het nauwelijks opgemerkt wordt. Want de symptomen zijn meestal niet erg duidelijk: vermoeid, zwakjes, niet goed herstellen na een griepje, wat duizelig bij het rechtkomen, wat meer last van allergie en allerlei infecties. Kortom, meestal niets om naar de dokter te lopen, maar dat de patiënt niet in topvorm verkeert staat vast. En dit kan jaren duren, ja, zelfs tientallen jaren.

Daarenboven is deze hypofunctie van de bijnierwerking een algemeen probleem geworden in de Westerse wereld. En de enige reden is de volgende: fysieke vermoeidheid leidt steeds tot onderbreking van de arbeidsinspanning, terwijl dit bij mentale inspanning meestal niet zo is. Of soms zelfs integendeel.

Met andere woorden: wanneer je je afpeigert op een fysieke arbeidsplaats (de bouw) of door het sporten, ga je ’s avonds zo moe zijn dat je niet anders kan dan gaan te rusten of te slapen. Hierdoor ga je herstellen en ’s anderendaags opnieuw je grenzen kunnen opzoeken tot opnieuw vermoeidheid opduikt en recuperatie zich opdringt.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen