Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Reacties gelezen over gebruik van Dynaforce bij depressie, chronische pijn, slapeloosheid.
Terug naar overzicht

Reacties gelezen over gebruik van Dynaforce bij depressie, chronische pijn, slapeloosheid.

Het lijkt blijkbaar een wondermiddel tegen alle ziekten

30 september 2016 | door slimgenezen
Het lijkt blijkbaar een wondermiddel tegen alle ziekten

Maar nu komt het: bij mensen met een job waar vooral mentaal werk plaatsvindt, zoals concentreren, assimileren, onthouden, plannen,… zie je dit niet. Deze mensen werken ’s avonds nog laat door. Uiteraard omdat ze vaak verantwoordelijke functies hebben, maar ook omdat ze nog kunnen. Ze hebben namelijk geen voldoende fysieke moeheid opgebouwd tijdens de dag om uitgeput genoeg te zijn om gaan te rusten of te slapen.

Daarenboven zie je bij deze werknemers, ondertussen al ruim in de meerderheid op onze arbeidsmarkt die hoofdzakelijk bestaat uit de dienstensector, ook wel eens slaapstoornissen optreden, waardoor het herstel helemaal de mist in gaat. Ze zijn dus mentaal moe, maar fysiek niet moe genoeg. Daarom moeten we met zijn allen, toch de bureau- en autozitters, extra beweging inlassen tijdens de dag. Probeer dit te halen op of naar het werk, of anders moet u ’s avonds in wat sport of beweging voorzien.

Het concept fysieke/mentale energie is precies waar het hier over gaat. Deze opdeling in verschillende facetten, die nog niet doorgedrongen is in de maatschappij, komt eigenlijk uit de topsporten waar coördinatie een grote rol speelt zoals autosport, golf, tennis, turnen, boks. Hier weet men al lang dat de herstelduur van fysieke trainingen heel verschillend kan zijn van deze van oefeningen waar handigheid en zorgvuldigheid overheersen. En dat is precies de reden waarom je na een zware dag bijvoorbeeld de trap nog gemakkelijk een paar keer kan oprennen, maar bijvoorbeeld een kop koffie laat vallen. Of andersom.

En precies omdat het verwerken van mentale inspanning vaker wat langer duurt en dus ook meestal na het werk wordt verdergezet (ook internet en tv zijn vergelijkbare mentale energieverslinders), gaat dit energieverlies zich langzaam ophopen. En deze accumulatiefase gaat in het begin vaak wat ongemerkt inzetten. Behalve dan de sufheid ’s morgens of na het middageten, of het onhandig omverduwen van een glas water. Wanneer we jong zijn of regelmatig op vakantie kunnen, lukt het elke keer nog om te recupereren. Maar vanaf 35-jarige leeftijd gemiddeld zien we het recuperatievermogen van de meeste werknemers achteruitgaan.

En zoals u weet, komt een ongeluk nooit alleen. Een griepje, een ongevalletje of een beetje meer stress dan gewoonlijk en u weet niet wat u ziet. Iets wat bij anderen nauwelijks een week aanhoudt, blijft maar duren. Weken én weken én weken, er worden onderzoeken uitgevoerd en niets relevants gevonden. Medicatie wordt voorgeschreven, vaak onschuldige vitamines, maar nadien wat minder onschuldig: pijnstillers, slaapmiddelen, antidepressiva. En soms zijn we vertrokken voor jaren!

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen