Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Eindelijk gelukt om te vermageren!
Terug naar overzicht

Eindelijk gelukt om te vermageren!

En dan de ene jichtaanval na de andere...

4 april 2016 | door slimgenezen
En dan de ene jichtaanval na de andere...

Klopt, dit komt geregeld voor. Jicht of artritis urica is een metabole aandoening waarbij urinezuurkristallen neerslaan ter hoogte van een gewricht (vaak de dikke teen) waarbij dit gewricht in ontsteking schiet. Hevige pijn, ook ’s nachts, roodheid, zwelling en een warm gewricht zijn de meest typische symptomen. Er bestaan goede geneesmiddelen waardoor aanvallen snel kunnen verdwijnen. Maar het probleem zit hem in de frequentie ervan.

Sommigen krijgen meteen na de vorige weer een nieuwe aanval. Dit kan in hetzelfde gewricht, maar eveneens op een andere plaats. En dan wordt het moeilijk, de ontstekingsremmers en colchicine verliezen hun werkzaamheid, en moet er al eens naar de gevreesde corticoïden worden gegrepen.

Hoewel verhoogd urinezuur vaak geassocieerd wordt met het overmatig nuttigen van alcohol, klopt deze redenering maar gedeeltelijk. Het is juist dat aanvallen vaak opduiken na een zwaar avondje uit of een drinkgelag, maar niet zozeer de alcoholinname is de uitlokkende factor, wel de uitdroging die ermee gepaard gaat. Zelfde verklaring als bij een kater, door alcohol te drinken gaan we uiteindelijk uitdrogen.

Enerzijds omdat we natuurlijk in ‘the heath of the night’ geen water drinken, maar vooral omdat we van alcohol meer moeten plassen. Netto-resultaat = uitdroging!

Dit mechanisme verklaart waarom we op een bepaald moment aanvallen krijgen. Maar niet iedereen kan het krijgen. Waar ligt dat dan aan? Wel de pathofysiologie van jicht is de vertraagde afvoer van urinezuur via de nieren, hierdoor kunnen er kristallen in het lichaam achterblijven en deze slaan dan neer op één of meerdere gewrichten. De reden hiervoor is voor een groot stuk erfelijk, maar toch zijn er ook levenshygiënemaatregelen die van nut kunnen zijn.

Overgewicht in de eerste plaats, is de factor die jicht doet escaleren. Dit omdat urinezuur uiteindelijk alleen maar een afbraakproduct is van onze celvernieuwing die elk moment van de dag plaatsvindt om permanent onze cellen te vernieuwen. Dit is de oorsprong van urinezuur, en als je te zwaar bent heb je meer afbraakstoffen waaronder urinezuur.

Dat is dus ook de reden waarom je bij het diëten meer aanvallen kan krijgen. Door de afbraak van vetcellen komt er urinezuur vrij in de bloedbaan en bij mensen met een vertraagde afvoer van urinezuur kan dit uiteindelijk tot meer aanvallen leiden.

Maar uiteindelijk gaat dit na een tijdje overgaan en kan u genieten van uw nieuwe lichaam.

Wil u een biologische oplossing voor jicht, dan moet u het volgende lezen:

Bij acute aanvallen verkiezen ook wij vaak ontstekingsremmers en colchicine. Blijven afzien heeft geen zin en daarenboven kan u door chronische jicht ernstige gewrichtsschade oplopen. Maar uiteraard verkiezen we wel een natuurlijke aanpak op lange termijn, doe het volgende:

 • Eerst vermageren, langzaam liefst, anders gaat u aanvankelijk te veel aanvallen doen

 • Het urinezuur kan sneller het lichaam verlaten wanneer we drainagemiddelen geven bij gezamenlijk gebruik van Organdrain en Organexittox.

Een kuur Organdrain en Organexittox kan de nodige eliminatiereacties geven. Vooral bij zwaar belaste en/of zwakkere constituties is het nuttig in deze gevallen langzaam aan te beginnen met de kuur volgens onderstaand schema.

Organdrain

Periode Aanbevolen gebruik
Van de 1e tot de 4e dag 3 x 30 druppels per dag
Van de 5e tot de 8e dag 3 x 40 druppels per dag
Van de 9e tot einde fles 3 x 55 druppels per dag


Gebruiksaanwijzing: Innemen in ± een half glas water, ongeveer een half uur voor de maaltijd. Indien vergeten kan het ook 1 uur na de maaltijd.

Organexittox

Periode Aanbevolen gebruik
Vanaf de 5e dag na inname van Organdrain met Organexittox beginnen 3 x 8 druppels per dag
Vanaf de 9e dag na inname Organdrain 3 x 15 druppels per dag


Gebruiksaanwijzing: Rechtstreeks op de tong laten druppelen.

Dit is een fantastische kuur om overtollige afvalstoffen – en dus ook urinezuur – te elimineren.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen