Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Buikklacht, hoofd- en spierpijnen, moeheid, slaapmoeilijkheden, concentratieproblemen of andere chronische aandoeningen.
Terug naar overzicht

Buikklacht, hoofd- en spierpijnen, moeheid, slaapmoeilijkheden, concentratieproblemen of andere chronische aandoeningen.

U kan gemakkelijk de medicatie verminderen of afbouwen!

15 oktober 2015 | door slimgenezen
U kan gemakkelijk de medicatie verminderen of afbouwen!

In elk huis staat er wel een doosje maagzuurremmers, pijnstillers, of kalmeer- en slaappillen. Het is duidelijk: we kunnen niet meer zonder medicijnen.

De reden hiervoor is dat geneesmiddelen niet genezen. Zelfs niet kunnen genezen. En de reden is simpel: de meeste chronische ziekten kunnen niet genezen worden omdat ze te erg zijn (MS), of omdat er een structurele afwijking achter zit (maagbreuk). Maar vooral omdat de meeste aandoeningen ongemakken zijn die veroorzaakt worden door onze levensstijl.

Al wie zich al verschillende keren bij dokters heeft aangeboden voor spijsverteringsklachten of hoofdpijn (of andere chronische klachten) zal ons wel begrijpen. In de meeste gevallen vindt men niet veel en krijgt de patiënt de standaardbehandeling. Maagzuurremmers bij slokdarmontsteking, spasmolytica bij IBS of spastisch colon, pijnstillers bij rug- of hoofdpijn. U kent het wel.

Als een klacht langer dan enkele maanden aanhoudt, wordt u van de ene naar de andere dokter gestuurd, met meestal hetzelfde antwoord: “Dit geneesmiddel moet het doen voor u. En het lukt niet bij alle patiënten om de klachten weg te krijgen.”

Daar zijn we goed mee geholpen!

Uiteraard is dit niet altijd de dokter zijn schuld. De patiënt draagt een grote verantwoordelijkheid voor zijn gezondheid en welzijn.
Slechte levensgewoonten moeten aangepakt worden: roken, teveel alcohol drinken, overgewicht, te weinig slaap. Vroeg of laat wordt de rekening hiervan vereffend.

Maar wat quasi altijd uit het oog verloren wordt, is dat elke aandoening die niet volledig geneest door de standaardbehandeling kan aangepakt worden door op het sympathisch zenuwstelsel te werken. En dit geeft soms ronduit verbazingwekkende resultaten. Zo zien we dagelijks patiënten die door enkele keren per week te wandelen of te fietsen aan een bepaald laag tempo, hun klachten volledig kunnen elimineren.

Ik kan je verhalen vertellen over patiënten die hun slepende moeheid helemaal de baas konden door elke dag 45 minuten te gaan wandelen, of anderen die door 3 x per week te gaan fietsen hun hoofdpijn helemaal zagen verdwijnen.

Maar alleen op een aantal voorwaarden:

 • Het tempo moet laag zijn. De hartslag moet constant onder de 120 blijven. Elke keer dat u erboven komt, riskeert u meer productie van cortisol en adrenaline

 • Minstens 4 x per week

 • Liefst tussen 30 en 60 minuten duren

 • Fietsen en wandelen hebben de voorkeur

We merken dat dit voor de echt sportieve een hele klus is om het tempo van hun sporten plots te verminderen. Maar geloof ons, het is maar tijdelijk! En wanneer uw klachten zullen verdwenen zijn mag u terug naar hartenlust de berg opspurten.

De wetenschappelijke uitleg hiervoor is eenvoudig. Elke chronisch ongemak veroorzaakt onrust in ons organisme.

Hierdoor stijgt de activiteit van het orthosympatische zenuwstelsel waardoor er meer cortisol en adrenaline worden geproduceerd.

De patiënt gaat meer energie ervaren om de klachten te overwinnen doch paradoxaal genoeg gaat door dit mechanisme de kans op een uitdoving van de aandoening sterk afnemen. We komen met andere woorden in een vicieuze cirkel.

Door de geproduceerde adrenaline en cortisol sneller te verwerken, krijgen we evenwel het beste van de 2 werelden: we hebben energie over én onze klachten verminderen. En dit lukt vaak door traag te bewegen.
Hierdoor wordt de sympathische activiteit van het lichaam afgebouwd en kan het lichaam zich richten op de genezing van de klachten. Zelfs bij ernstige aandoeningen zoals reuma en kanker zien we geweldige resultaten van ons beweegplan.

Als voedingssupplementen kunnen wij u aanbevelen om de orthosympatische activiteit af te koelen:

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik
Dynaforce 3 x 30 druppels per dag
ADHS 2 tot 4 tabletten per dag

 

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen