Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Geraak ik ooit nog van die sinusitis af?
Terug naar overzicht

Geraak ik ooit nog van die sinusitis af?

Medicatie? Chirurgisch? Wat zijn de oorzaken?

11 mei 2015 | door slimgenezen
Medicatie? Chirurgisch? Wat zijn de oorzaken?

Sinusitis of voorhoofdsholteontsteking is niet alleen een erg pijnlijke kwestie. Het probleem is dat ze bij sommigen na een tijdje ofwel zeer frequent terugkomt of zelfs chronisch wordt.

In de academische geneeskunde zijn de behandelingsmogelijkheden hiervan recent niet erg veranderd: ofwel medicamenteus met op de voorgrond antibiotica en corticoïden, ofwel chirurgisch maar dit niet met zekerheid van succes.

Om een meer doeltreffende aanpak te hanteren zijn wij van mening dat het erg belangrijk is de oorzakelijke factor op te sporen. In het geval van een éénmalige aanval kan een kuur antibiotica natuurlijk geen kwaad, maar wanneer deze te vaak worden ingezet gaat hun effect langzaam afnemen.

De meest voor de hand liggende oorzaken, doch niet altijd accuraat vastgesteld, zijn:

 • Structurele problemen van de neusomgeving: zoals bijvoorbeeld een deviatie van het tussenschot. Hier kan heelkunde een oplossing bieden.

 • Problemen met de slijmvliezen van de neus: poliepen, allergie, overgevoeligheid,…

 • Immuniteitszwakte door te weinig rust of slaap, recente ziekte of zware medicatie, stress, intensief sporten,…

 • Irritatie van buiten het NKO-gebied zoals maagreflux, roken, detergenten,…

Kies hier voor een natuurlijke behandeling van terugkerende sinusitis:

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik
Immuundef 3 x per dag 100 druppels
Dolce Respiro 3 x 1 soeplepel per dag


U mag deze flessen met plantenextracten tegelijkertijd innemen. Na 1 fles van elk moet u al resultaat zien. U mag deze kuur natuurlijk enkele keren per jaar herhalen.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen