Veelgestelde vragen
 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

 • Wat eraan doen?

  Ook al lijken dit alledaagse klachten, je zou ervan schrikken hoeveel mensen met dit soort problemen maanden of zelfs langer rondloopt, omdat er geen oplossing gevonden wordt. Vaak probeert men eerst wat zoals een hoestfles. En als hiermee geen oplossing wordt bereikt, gaat men een aantal onderzoeken uitvoeren zoals een NKO-specialist raadplegen of een CT-scan van de sinussen. En indien dit niks oplevert, geeft men het op.

 • Heel mijn leven puffen?

  Laat ons eerlijk zijn, niet iedereen kan zijn inhalator weggooien na het overschakelen op een biologische behandeling. Alle artsen hebben wellicht in de praktijk een aantal zware astmapatiënten, waar volledig afbouwen van medicatie ronduit gevaarlijk kan zijn.

 • Nog altijd moe en geradbraakt met spierpijnen bij het ontwaken.

  Slaapapnee is de boosdoener

  Het zal u niet verwonderen dat één of andere vorm van moeheid op dit ogenblik koploper is in het domein van klachten in een huisartsenpraktijk. Tot voor enkele jaren werd deze eerste plaats nog netjes gedeeld door spier-en gewrichtspijnen én bovenste luchtweginfecties. Maar sinds een tiental jaren is de balans helemaal omgeslagen in de richting van vermoeidheidsproblemen (lees ook “Uitputting” en “Altijd moe en spierpijn: Probeer dit eens!”).

  lees meer over slaapapnee >>
 • Wanneer Bodyflex Combi? Wanneer Regressie?

  Er zijn blijkbaar heel wat patiënten die schipperen tussen beide producten. Voor de hand liggend uiteraard omdat ze allebei worden ingezet bij aandoeningen en pijnen van het voortbewegingsstelsel. Toch zijn er enkele verschillen.

  lees meer >>
 • Testosteron

  Niet langer het lelijke eendje!

  Wanneer we het woord testosteron in de mond durven nemen, denkt iedereen meteen aan seksuele prestaties of aan dopingmisbruik. We beweren niet dat dit geheel onterecht is, maar recente wetenschappelijke studies tonen ons hoe langer hoe meer de allesomvattende werking van dit mannelijk hormoon bij uitstek.

  lees meer over testosteron >>
 • Pain Reduce en Regressie (deel 1)

  Onze toppers dankzij u!

  Blijkbaar hebben beide producten op korte tijd iets losgemaakt in de lage landen. Niet alleen regent het bestellingen, bijna iedereen lijkt na een eerste doosje zo tevreden over de resultaten dat er nadien massaal bijbesteld wordt. Het is daarom de hoogste tijd dat we een tip van de sluier oplichten voor u. We kregen dagelijks vragen over deze producten en over de wijze waarop een behandeling moet aangepakt worden. Een aantal van deze vragen zullen we hierbij beantwoorden.

  lees meer over pain reduce en regressie >>
 • Piimax of Osteomax bij botontkalking/Osteoporose.

  De dosis calcium lijkt me te laag?

  Deze vraag krijgen we geregeld. We herhalen het nog eens en we zullen dit blijven doen. We zien dagelijks in onze praktijk dat echte natuurlijke middelen, zoals alle producten uit ons gamma, beter opgenomen worden en betere geneeskundige effecten bieden bij lage dosis en frequentere inname. Hier zijn verschillende redenen voor.

  lees meer over botontkalking >>
 • Tenniselleboog of golfelleboog?

  Hoe best aanpakken?

  Over dit onderwerp zijn ongetwijfeld ontelbare boeken geschreven. Al jaren zoekt men een doeltreffende en duurzame aanpak voor dit type peesontstekingen. Helaas, van zodra je opgezadeld zit met een tennis- en/of golfelleboog, duurt het gemiddeld enkele maanden alvorens genezing optreedt. Het kan echter nog veel langer. We zien geregeld patiënten die jaren op de sukkel blijven.

  lees meer over een tenniselleboog >>
 • Eindelijk gelukt om te vermageren!

  En dan de ene jichtaanval na de andere...

  Klopt, dit komt geregeld voor. Jicht of artritis urica is een metabole aandoening waarbij urinezuurkristallen neerslaan ter hoogte van een gewricht (vaak de dikke teen) waarbij dit gewricht in ontsteking schiet. Hevige pijn, ook ’s nachts, roodheid, zwelling en een warm gewricht zijn de meest typische symptomen.

  lees meer over jichtaanvallen >>
 • Schouderpees gescheurd bij het skiën.

  Hoe kan ik het herstel bevorderen?

  En dan hebben we het hier over de niet-volledige scheur, want die moet natuurlijk heelkundig hersteld worden. Alle andere zullen in principe vanzelf genezen, maar niet erg snel. Bij artsen doet het grapje de ronde dat dit soort letsel volledig genezen zal zijn… tegen de volgende skivakantie.

  lees meer over een gescheurde schouderpees >>
 • Iedereen Hernia! (deel 2)

  Wanneer wel en wanneer niet opereren?

  Eerder probeerden we u aan te tonen hoe u het onderscheid maakt tussen een klinisch belangrijke hernia (die moet behandeld worden, eventueel zelfs geopereerd) en een zuiver radiologische vondst, die eigenlijk geen klachten veroorzaakt. Het onderscheid wordt moeilijk in het geval van een zuiver radiologische afwijking. Waarbij de patiënt toch aan rugpijn lijdt maar dan door een andere oorzaak. Onze taak is de behandelingsmogelijkheden met u te overlopen.

  lees meer over hernia >>
 • Osgood-Schlatter: 12 maanden niet sporten!

  Dit kan toch niet?

  En toch is dit vaak de harde realiteit. We krijgen geregeld jonge sporters over de vloer met dit verhaal. Door de pijn aan de knie (vaak beide knieën zijn ze niet meer in staat om te voetballen of te lopen. Bij de arts krijgen ze dan te horen dat het om een groeistoornis gaat die vanzelf wel zal verdwijnen. Maar hoe lang dan? Inderdaad, van enkele maanden tot meer dan een jaar. Wij pakken het anders aan!

  lees meer over osgood-schlatter >>
 • Een gezwollen knie na het sporten

  Wat te doen?

  Dit is inderdaad een heuvel waar de geneeskunde niet in alle gevallen een oplossing kan bieden. De reden hiervoor is dat bij ongeveer 1 op de 5 patiënten die na inspanning kniehydrops (vochtcollectie in een gewricht) ervaren niet meteen een duidelijke oorzaak kan gevonden worden. In de andere 80% gelukkig wel waardoor het probleem dan ook met succes kan aangepakt worden.

  lees verder over een gezwollen knie >>
 • Ziekte van Bechterew

  Op een natuurlijke manier aan te pakken?

  Op basis van de vragen die we dagelijks krijgen over het gebruik van onze voedingssupplementen, merken we dat er heel wat biologische ondersteuning wordt aangewend bij reumapatiënten. Uiteraard niet onlogisch omdat door de ouder wordende bevolking er jaarlijks een pak reumalijders bij komt.

  lees meer over ziekte van bchterew >>
 • U raadde mij “Regressie” en “Pain Reduce” aan tegen artrose.

  Na 4 maanden heeft dit mij niet geholpen!

  De reden van deze gebrekkige (of totaal afwezige) werking van deze echt wel krachtige natuurmiddelen tegen gewrichtspijnen is vermoedelijk te vinden in de onvolledige diagnose die bij u werd gesteld. We willen hiermee helemaal niet zeggen dat u geen artrose heeft, de radiografieën liegen immers niet. Neen, het is complexer dan dat. Ik zal het u uitleggen!

  lees meer over artrose >>
 • Artritis

  Op deze manier kan je dit verzachten

  Volgens cijfers lijden ongeveer 150.000 Belgen aan artritis. Toch beperken vele patiënten zich niet enkel tot de traditionele geneeskunde om hun symptomen te verzachten. Zo worden ook vaak alternatieve behandelingen toegepast. Dokter Manny Alvarez geeft nog wat extra tips die de pijn kunnen verlichten.

  lees meer over artritis >>
 • Chronische knieproblemen

  Gaan meestal niet over met Glucosamine

  Niet alleen ouderen kunnen erg sukkelen met kniepijn. Uiteraard gaat het hier meestal om slijtage van het kraakbeen, genaamd artrose. Maar opvallend is dat ook jongere generaties niet gespaard blijven van deze problemen.

  lees meer over chronische knieproblemen >>