Veelgestelde vragen
Terug naar overzicht

Hardnekkige constipatie

Probeer eens omega-3-vetzuren!

11 mei 2015 | door slimgenezen
Probeer eens omega-3-vetzuren!

Quasi dagelijks verschijnen er bewijzen voor het heilzame effect van de inname van omega-3-vetzuren op onze gezondheid. Voornamelijk bij hart- en vaatziekten en ontstekingsaandoeningen zijn er goede effecten beschreven.

Reeds 20 jaar geleden kwamen de eerste aanwijzingen dat onze westerse bevolking te weinig omega-3-vetzuren gebruikte. Ondertussen kan dit ook aangetoond worden via een eenvoudig bloedonderzoek. Hieruit blijkt dat meer dan 3/4 van onze populatie een te laag gehalte aan visolie vertoont.

Er wordt vermoed dat het innemen hiervan een groot aantal hart- en vaatziekten zou kunnen vermijden of minstens uitstellen. Meer specifiek gaat het over hartaanvallen, beroertes, hersenbloedingen, zelfs dementie wordt aangehaald.

Uiteraard moeten ook de reeds bekende risicofactoren worden aangepakt: niet roken, weg met overgewicht, bloeddruk en diabetes behandelen, cholesterol verlagen,... Precies om die reden is er al een grote groep mensen die bovenop de voorgeschreven geneesmiddelen extra Vitamar Plus inneemt.

Daarenboven – en dat heeft u in de titel goed gelezen – hebben deze omega-3-vetzuren een onmiskenbaar goed effect op verstopping. Een probleem waar velen onder jullie ongetwijfeld last van hebben. Gewoon het ouder worden en de hiermee samenhangende schildklierzwakte, geneesmiddelengebruik, te weinig drinken en bewegen, en het verminderd gebruik van vetten zijn belangrijke verklaringen van constipatie.

Dus voor de elasticiteit van uw bloedvaten en een goede ontlasting, neem Vitamar Plus.

Voedingssupplementen Omschrijving Aanbevolen gebruik
Vitamar Plus Omega-3-vetzuren 1 à 2 per dag
GTA Forte Schildklierextract (alleen in te nemen bij bewezen schildklierzwakte) 1 à 2 per dag

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen