Veelgestelde vragen
Terug naar overzicht

Wat denkt u hiervan?

Ik sukkel al jaren met lage rugpijn en nu schrijft mijn dokter mij antidepressiva voor.

21 maart 2016 | door slimgenezen
Ik sukkel al jaren met lage rugpijn en nu schrijft mijn dokter mij antidepressiva voor.

We kunnen natuurlijk niet in het hoofd (en nog minder in het dossier) van uw arts kijken, maar alles draait in de geneeskunde om zelfgenezend vermogen. Dit wordt u duidelijk wanneer u even terugdenkt aan de laatste keer wanneer u zich verwond heeft en merkte dat het letsel vanzelf genas na enkele weken. Of nog duidelijker, wanneer we het hebben over griep.

Elk jaar opnieuw sterven er mensen aan deze virale infectie, meestal ouderen en zwaar zieken zoals nier- en longzieken, maar uitzonderlijk ook jongere mensen. Gelukkig zijn dit uitzonderingen en genezen de meeste mensen na een tiental dagen vanzelf van een griepaal syndroom. Opnieuw gaat het hier over de immuniteit, die, wanneer ze naar behoren functioneert, ons in staat stelt om de meeste bedreigingen adequaat af te weren.

Als u onze artikels op regelmatige basis leest, dan weet u ondertussen dat we zeker geen voorstanders zijn van te veel geneesmiddelen. We verkiezen medicijnen die nog echt genezen. Medicijnen die niet alleen nuttig zijn maar daarenboven op geen enkele andere manier kunnen vervangen worden. Maar soms moet het.

In uw brief lezen we dat u al jaren sukkelt met lage rugpijn. Wat simplistisch geredeneerd kan u dus 2 dingen opmerken: ofwel is uw letsel te erg om te genezen (maar dan opereert men gewoonlijk!) ofwel is de aantasting van uw rugwervels niet uitgesproken genoeg om een ingreep te wettigen (wat wij hier vermoeden) en dat moet uw zelfgenezend vermogen gestimuleerd worden.

Hoe doen we dit bij lage rugpijn?

 • Spierspanning en pijn verminderen omdat die de genezing belemmeren:

        1.Fysio, kinetherapie en massages

          2.Lokale infiltraties met natuurproducten (biopunctuur, neuraaltherapie) of

          3.Plaatsen van naalden zonder injectie (dry needling, acupunctuur)

 • Spierkracht opbouwen: beginnen met wandelen en fietsen, nadie, rugversterkende oefeningen en sporten zoals fitness, zwemmen…

 • Ontmoediging en frustratie over de ziekte bannen waardoor uw spierspanning verhoogt. Hiervoor heeft uw arts u vermoedelijk antidepressiva voorgeschreven!

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik
Destress 3 x 30 tot 50 druppels per dag

 

 • Voedingssupplementen om rug te versterken:

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik
Regressie 2 tot 6 tabletten per dag

                 

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen