Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Jonge mensen met veralgemeende spierpijnen/krampen.
Terug naar overzicht

Jonge mensen met veralgemeende spierpijnen/krampen.

Een echte plaag!

4 april 2016 | door slimgenezen
Een echte plaag!

Zo erg is het nu ook nog niet. Maar wat ons erger lijkt, is dat men vaak niet de correcte diagnose stelt. Er bestaan uiteraard adolescenten en jong volwassenen met reuma of een discus hernia. Maar daar gaat het hier kennelijk niet over wanneer we de talloze lezersbrieven doornemen.

Neen, er is iets raars aan de hand met de jeugd!

We zien behoorlijk wat jongeren (tussen 15 en 30 jaar), die ons opzoeken om reden van reeds lang bestaande spierpijnen, verspringend naar armen en benen, dan weer naar de rug en nek, en zo weer terug. Vaak vergezeld van spierkrampen of het gevoel spierkracht te verliezen. Maar de symptomen lijken op en neer te bewegen om zelfs een tijdje te verdwijnen. Soms zelfs weken weg te blijven en dan weer terug te keren.

Onderzoeken tonen nooit iets: geen ontstekingen, geen reuma, alleen wat men zo mooi noemt “terugkerende bloccages”. En erg pijnlijk bovendien!
Vaak genoeg om de slaap te bederven en aan de slaappillen te eindigen. Daarbovenop nog een aantal pijnstillers of ontstekingsremmers en het feest van de nevenwerkingen kan beginnen. En mocht het dan nog helpen. We hebben het u al vaak geschreven: Goede geneeskunde begint met een goede diagnose. Indien het vertrekpunt niet klopt, ga je definitief de mist in. Vaak voor jaren.

Wat is hier gaande?

In de meeste gevallen eigenlijk niet zo veel, maar door een onjuist inschatten en een traag reageren bij het ontstaan van de klachten, gaat er veel tijd verloren. En dat is nu net wat het hier zo moeilijk maakt. Om te beseffen wat hier misgaat, moet je weten dat de meeste spieren door de dag heen ontspannen zijn.

Alleen bij inspanning of op een acuut stressmoment, gaan spieren zich opspannen. Dit wordt geregeld door ons “primitief fight” or “flight mechanisme”, waardoor we bij dreigend gevaar op onze spieren kunnen rekenen om ofwel te vechten (een uitdaging het hoofd te bieden) of te vluchten (kop in het zand te steken).

U begrijpt ondertussen dat in het Westen vechten of vluchten ondertussen een andere invulling gekregen heeft dan in de oudheid toen er nog moest gerend of gestreden worden tegen een wild dier. Maar ons primitieve overlevingsreflex weet dat niet.


Dit systeem reageert nog altijd op dezelfde wijze als miljoenen jaren geleden en onze spierpijnen worden op dezelfde manier veroorzaakt. We ervaren bijvoorbeeld stress of angst, en de spieren spannen zich op.

Omdat de omstandigheden van ons leven niet zo snel verdwijnen (de spanningen die door komen door ons werk of onze studies) gaat de prikkel die deze spierspanningen aanvuurt ook niet snel verdwijnen. En daarom is een juiste en snelle diagnose zo belangrijk, zo niet bestaat de kans dat u jaren gaat lijden aan een vaak makkelijk aan te pakken probleem.

Hoe doet u dat nu: uw spierspanningen aanpakken?

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik
Spasmus 3 x 30 tot 3 x 50 druppels per dag

 

  En uiteraard het zenuwstelsel minder prikkels te laten versturen.

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik
Destress 3 x 30 tot 3 x 50 druppels per dag


Indien u dit doet, gaat u op korte termijn van dit vervelende probleem afgeraken!

Lees ook de artikels: Dynaforce, lichaamsbeweging bij stressklachten, lage bloeddruk of hypotensie, CVS op jonge leeftijd en uitputting.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen