Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Kan iemand mij alsjeblief van mijn winderigheid afhelpen?
Terug naar overzicht

Kan iemand mij alsjeblief van mijn winderigheid afhelpen?

6 april 2017 | door slimgenezen

Een vervelend probleem waar we haast dagelijks een vraag over krijgen. En niet zozeer omdat onze patiënten zich hiervoor schamen – gelukkig is die tijd voorbij – doch wel omdat de meeste mensen (en soms ook medici) het veel te ver gaan zoeken. Onze ervaring leert ons dat het permanent vertonen van vervelende flatulentie bij gezonde mensen meestal relatief gemakkelijk op te lossen valt.

We hebben het hier natuurlijk niet over ouderen of mensen die gelijktijdig belangwekkende klachten vertonen ter hoogte van het darmstelsel. Hopelijk gaat niemand de fout maken een patiënt die tegelijkertijd vermagert of diarree met bloederige stoelgang vertoont, deze voor de winderigheid en het opgeblazen gevoel behandelen. Zo doen wij het ook: eerst ernstige aandoeningen uitsluiten en dan pas behandelen.

Indien u meent dat er geen belangrijke afwijking aan de basis ligt van uw flatulentie of u heeft al geruststellende onderzoekingen achter de rug, dan mag u onderstaand schema volgen. In het merendeel van de gevallen gaat dit uw probleem grondig aanpakken.

1/ De voornaamste oorzaak van dit genant probleem is eigenlijk overduidelijk voor ons. Het is darmverstopping. Maar de meeste van onze patiënten geloven dit niet. Zelfs wanneer we een radiografie van hun darmkader als bewijs bovenhalen, kunnen ze niet geloven dat ze verstopt zijn.
En toch is het zo!

Het is namelijk niet omdat u regelmatig naar het toilet gaat, dat u niet verstopt kan zijn. Indien er namelijk elke dag een beetje stoelgang in de dikke darm achterblijft, is dit voldoende om verstopping of fecale impactie te doen ontstaan. Hierdoor begint de achtergebleven stoelgang te gisten of zelfs te rotten en je hebt je stinkende winden. Daarom bij twijfel RX ABDOMEN laten schieten. Op 10 seconden klaar en je weet het meteen.

Zo pak je dit aan: eet meer gezonde vetten zoals lijnzaadolie, koolzaadolie, walnootolie. Eet meer vezelrijke groenten en fruit zoals asperges, schorseneren, champignons, pruimen, perziken, kiwi’s en vooral neem omega – 3- vetzuren: goed voor de stoelgang en hart én bloedvaten. Vitamar plus 2 tot 4 capsules per dag

2/ Een ander veel voorkomend probleem waar de meeste mensen zelfs helemaal niet aan denken is een onvolledige vertering of maldigestie. Vaak zien we dit bij mensen boven de 40 of mensen die veel medicatie nemen. Ze worden vaak behandeld voor slokdarm – of maagontstekingen met de zogenaamde PPI’s.
Of er kan een voorgeschiedenis zijn van gal- of pancreasziekte. Meestal merken ze buiten de winderigheid wel eens een probleem van slechte vertering, zwaartegevoel, boeren, oprispingen onmiddellijk na het eten. De behandeling ook hier is niet zo moeilijk en brengt vaak snel soelaas.

Eet trager en kleine hoeveelheden, drink voor het eten (niet tijdens). Eet niet te laat en ga eventjes wandelen na het eten. En neem Colonic Enzymes 3 x 1 à 2 tabletten bij het eten. Deze spijsverteringsstoffen zullen de digestie enorm doen verbeteren waardoor er geen resten achterblijven. Hierdoor wordt de darm niet vervuild met onafgewerkte voedingsresten en zal uw winderigheid snel verbeteren.

3/ Het merendeel van de mensen die winderig zijn beginnen meteen aan lactose-intolerantie te denken. En soms, heel erg soms, hebben ze gelijk. Wij hebben de indruk dat slechts 1 op de 8 patiënten die vermoedt aan lactose-intolerantie te lijden dit daadwerkelijk ook heeft.

Een simpele ademtest kan dit uitsluiten maar nog veel duidelijker wordt het wanneer u gedurende een 3-tal weken alle koezuivelproducten mijdt of vervangt door lactosevrije of –arme producten. Indien dit de oorzaak is, gaat u meteen beterschap ondervinden.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen