Veelgestelde vragen

Klierkoorts

Acute fase!

30 maart 2016 | door slimgenezen
Acute fase!

Minstens 1 x per maand stellen we de diagnose acute klierkoorts of mononucleosis infectiosa. Bijna altijd zijn de patiënten adolescenten of jonge volwassenen. Meestal gaat het over een primo-infectie (de eerste keer), hoewel er ook een tweede opstoot, soms jaren later, mogelijk is.

Wanneer de patiënt ons komt opzoeken in de acute fase, klaagt hij/zij quasi steeds van erge keelpijn, hoge koorts, hoofd- en spierpijnen, pijnlijke halsklieren (soms ook ter hoogte van oksel en lies). Klachten zoals bij een zware keelontsteking of angina. Hoe ziek de patiënt hier ook kan zijn, toch liggen hier kansen. Want als we erin slagen om de virussen snel terug te dringen, zal de patiënt zich ook snel beter voelen.

Indien dit niet lukt of de zieke was al wat verzwakt om een andere reden (studie, intensief sporten, ijzertekort, depressie,…) betekent dit een lange en zware strijd voor ons immuniteitssysteem. En aan dit fenomeen denkt u waarschijnlijk het eerst wanneer u aan klierkoorts denkt.

Al diegenen die na een doorgemaakte infectie nog maanden moe en lusteloos blijven en waar blijkbaar, behoudens de dagelijkse activiteiten soms volledig terugschroeven, niet veel aan te doen lijkt. Hoe u toch nog iets kan doen aan deze vermoeidheidsfase, leest u in het artikel: Klierkoorts: fase 2.

Hopelijk hoeft het zover niet te komen en kan u de acute fase van klierkoorts op een doeltreffende manier aanpakken. Indien u onze raadgevingen hieronder goed opvolgt, gaat u in meer dan ¾ van de gevallen een snelle genezing zien, zodat u de chronische fase van mononucleosis met maandenlange uitputting als gevolg kan vermijden.

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik
Engystole, Heel Apotheek 4 tot 6 tabletten per dag (mag op gekauwd worden)
Lymphomyosot, Heel Apotheek 3 x 30 druppels per dag
Labo'Life EBV 1 gelule per dag, 30 minuten vóór het ontbijt - gelule openen en inhoud opzuigen


Niet eens zo uitzonderlijk wordt klierkoorts niet veroorzaakt door het EBV-virus, maar wel door CMV. De acute behandeling blijft dan dezelfde doch LABO’LIFE EBV wordt dan:

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik
Labo'Life CMV 1 gelule per dag, 30 minuten vóór het ontbijt - gelule openen en inhoud opzuigen


In ongeveer 1/3 van de gevallen bij acute klierkoorts zien we een licht vorm van leverontsteking (hepatitis) met soms fors gestoorde levertesten in het bloed. U doet dan het volgende:

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik
Phoshorus 5 CH 3 x per dag 5 granules in de mond laten smelten

          

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen