Veelgestelde vragen

Klierkoorts

Fase 2

1 april 2016 | door slimgenezen
Fase 2

Eerder kon u in een artikel lezen hoe wij een acute klierkoorts zouden aanpakken. Hierdoor merken we een snellere recuperatie van de ziektetoestand van onze patiënten, tegelijkertijd met een soms verbazingwekkende opklaring van de bloedresultaten.

Nochtans loopt het niet altijd zo. Sommige patiënten komen ons pas na maanden opzoeken, in andere gevallen (ongeveer 15%) lijkt onze acute aanpak niet aan te slaan. De reden hiervoor is quasi altijd dat de patiënt vóór het uitbreken van de mononucleosisinfectie op de één of andere manier verzwakt was, vaak zonder het zelf te beseffen.

Meestal betreft het bij jonge mensen verzwakkingen door te hard studeren (of feesten), door te weinig slapen, door te intensief sporten (in combinatie met school) of door ijzer en vitaminetekort. Soms is er gewoon te weinig weerstand of werd er te veel antibiotica gebruikt. Soms was er stress door moeilijkheden thuis of op school en vaak zien we perfectionisten bij onze jeugd. Op een bepaald moment kan het organisme niet meer volgen en ontploft de boel.


Dus indien iemand klierkoorts heeft doorgemaakt en nadien abnormaal lang blijft klagen over moeheid, zowel fysiek als mentaal (aandachtstoornissen, geheugenproblemen…), moet men zich altijd afvragen of er geen onderliggende reden kan gevonden worden, waardoor het immuniteitssysteem deze virale infectie niet kan overwinnen.

Maar indien deze niet kan gevonden worden, heeft het geen zin de acute aanpak van klierkoorts (zie in het eerdere artikel Klierkoorts,: acute fase te blijven bestendigen. We gaan ervan uit dat deze meestal na enkele weken aanslaat, en patiënten in het slechtste geval na 2 maanden hun activiteiten kunnen hervatten.

Wanneer u dus meer dan 2 maanden na het ontluiken van de klierkoorts onderworpen blijft aan vermoeidheid en algemene zwakte, moet u het over een andere boog gooien:

 • Zoals hierboven aangehaald moet u zich er van vergewissen dat er geen uitlokkende factor verborgen blijft zoals ijzertekort, immuniteitsproblemen, depressie,…

 • Bij het herstel van klierkoorts in de chronische fase zijn er 3 wegen

1/ Bijna steeds is het weerstandssysteem op hol geslagen door de wekenlange strijd tegen het EB-virus. In de geneeskunde noemt dit "hyperimmuniteit". Afkoelen hiervan doet u best met:

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik
Labo'Life 2L XFS 1 gelule, 30 minuten vóór het ontbijt (best gelule openen en de korrels in de mond laten smelten)

 

 2/ Meestal zijn er vitaminetekorten door de wekenlange strijd tegen het virus.

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik
Nutrimonium apotheek 1 maatje per dag

    

3/ De verklaring voor het feit dat klierkoorts doorgemaakt werd op dit moment én daarenboven ook nog eens niet genezen geraakt, heeft bijna steeds te maken met een zwakke bijnierfunctie.

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik
Dynaforce 3 x 30 druppels per dag


We weten dat het voor de meesten onder u nogal veel zal lijken om in te nemen, maar geloof ons, we zagen al honderden mononucleosispatiënten de revue passeren. U moet reageren of u kan jaren moe of verzwakt blijven. Met bovenstaande schema slaagt bijna iedereen erin het herstel te versnellen.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen