Veelgestelde vragen
Terug naar overzicht

Lage bloeddruk of hypotensie

Niet vaak een teken van ernstig lijden

21 mei 2015 | door slimgenezen
Niet vaak een teken van ernstig lijden

Lage bloeddruk of hypotensie is niet vaak een teken van ernstig lijden, behalve in dringende gevallen. Dan zal men u jammer genoeg bij de dokter of op een spoedgevallendienst moeten brengen.

Waar wij het vandaag over willen hebben zijn de patiënten die al een hele tijd lage bloeddrukken vertonen, in een aantal gevallen zelfs sinds jaren.
Wat wij meestal te horen krijgen van onze patiënten met betrekking tot deze vaststelling is dat deze verlaagde druk helemaal geen probleem is voor de gezondheid en zelfs goed voor het hart.

Dit is maar gedeeltelijk waar!

Het is zo effectief dat individuen met lage bloeddruk minder kans hebben op hart- en vaatlijden dan mensen met hoge bloeddruk. Toch voelen deze eersten zich vaak slechter, soms zelfs een groot gedeelte van hun leven. En de reden is niet de lage bloeddruk zelf maar de oorzaak erachter.

In de meerderheid van de gevallen is het namelijk zo dat een lage bloeddruk een verminderde activiteit toont van de bijnier. Dit wil zeggen: een belangrijk symptoom van bijnierschorsuitputting. Deze bijnierschorszwakte kan dan weer gepaard gaan met andere vervelende kwaaltjes zoals moeheid, spierpijn, concentratiestoornissen, verminderde weerstand tegen stress en veranderingen, slaapstoornissen, ontstekingen, allergieën,…

Daarom is het belangrijk de bijnierschorsfunctie te ondersteunen en niet de bloeddruk te verhogen zoals men vroeger deed. Dit door meer zoutgebruik te adviseren of tabletjes zoals Effortil aan te raden.

Ons voorstel:

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik
Cytozyme AD 2 tot 4 tabletten per dag
Cytozyme PT/HPT 2 tot 4 tabletten per dag
Dynaforce 3 x 30 druppels per dag


Hiermee gaat u al een aantal verbeteringen merken, zelfs na enkele weken.
Mocht dit echter niet volstaan om tot een volledige opklaring te komen, zal u ook een aantal gedragswijzigingen moeten doorvoeren.

Lees hiervoor ook de volgende artikels: Uitputting, Dynaforce, Burn-out, Diagnose van CVS op amper 15-jarige leeftijd.

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen