Veelgestelde vragen
 • Home > 
 • Neem je antidepressiva of anti-epileptica?
Terug naar overzicht

Neem je antidepressiva of anti-epileptica?

Dan moet je steeds vitamine B bijnemen!

3 mei 2016 | door slimgenezen
Dan moet je steeds vitamine B bijnemen!

Dit is al erg lang bekend, ook in de gewone geneeskunde. Maar steeds blijft men dit vergeten, op straffe van verminderd therapeutisch resultaat of een pak nevenwerkingen. Van antidepressiva (zowel de oudere als de meer recente SSRI’s) is algemeen bekend dat ze alleen kunnen werken wanneer er afdoende vitamine B in het lichaam aanwezig is.

Maar men gaat er van uit dat dit altijd het geval is en dat is helemaal niet zo. Integendeel, heel wat mensen reageren wonderwel op ons vitamine-B product B-Strong. En dit voor allerlei klachten: moeheid, verminderde conditie, concentratiestoornissen, traag herstel na een griepje,…

Als B-Strong bij zovele van onze patiënten zo goed aanslaat, is dit toch wel het bewijs dat we met een tekort zitten, ja toch?

Net hetzelfde met anticonvulsiva of anti-epileptica. Het is algemeen bekend dat tijdens een behandeling met deze geneesmiddelen vitamines uit B-groep bijna worden verbrand, zo erg worden ze verbruikt bij sommigen. En hiervan is vaak bij bloedonderzoeken niet veel terug te vinden. Precies daarom geven deze producten zo veel nevenwerkingen zoals moeheid, haarverlies, aandachtstoornissen,…

Daarenboven gaat bij een B-tekort het effect van anticonvulsiva of antidepressiva het effect van deze geneesmiddelen beduidend minder zijn. En wat doet men dan? De dosis verhogen om nog meer nevenwerkingen te krijgen.

Geloof ons indien u geneesmiddelen uit deze categorie inneemt, probeert u het eens! U zal al versteld staan na enkele weken:

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik
B-Strong 3 tot 5 tabletten per dag


Lees ook: Al mijn vrienden nemen vitamine B om fitter te worden.

Meer van Slim Genezen

 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen