Veelgestelde vragen

Haarverlies

Ondersteunend therapieschema gebaseerd op natuurlijke producten

11 mei 2015 | door slimgenezen
Ondersteunend therapieschema gebaseerd op natuurlijke producten

We krijgen geregeld vragen over de aanpak bij haarverlies. Dit moeten we u toegeven dat dit niet evident is. Ongetwijfeld hebt u al diverse sites bezocht op zoek naar een oplossing voor het vaak drukkende probleem van haaruitval. Het merendeel van de mensen die hier op één of andere manier aan lijden hebben meestal verschillende artsen bezocht of hun heil gezocht in allerlei behandelingen. Vaak tevergeefs.

Hopelijk hebt u na het lezen van deze tekst wat moed gevat en kan u morgen reeds aan een behandeling beginnen die u deze keer wel voldoening schenkt!

Met dit artikel hebben wij hoegenaamd niet de bedoeling alle mogelijke vormen van haarverlies te overlopen. Wij raden u hoe dan ook eerst een algemeen arts of huidarts (dermatoloog) aan vooraleer u zich engageert een ondersteunende behandeling te starten. Vermoedelijk heeft het merendeel onder u dat al gedaan.

Ten eerste zijn er tal van oorzaken die overvloedig of vroegtijdig haarverlies kunnen veroorzaken. Daarenboven duurt het vaak enkele maanden vooraleer resultaten zichtbaar worden. En dan is er nog een erfelijke factor.

We gaan u in de eerste plaats deze types van haarstoornissen beschrijven die we liever doorsturen naar de huisarts en/of dermatoloog. In het geval van Alopecia Areata of het uitvallen van de haren op gelokaliseerde plaatsen (in vlekken of rondjes) is het aangewezen een arts te consulteren.

Hier is een auto-immuun proces aan de gang waar vaak een snelle oplossing kan worden verkregen. Ook bij vroegtijdig haarverlies bij mannen (jonger dan 30 jaar) en alle haarproblemen bij vrouwen raden we een consultatie aan.

In de meeste gevallen echter blijkt een medische aanpak geen afdoende of volledige oplossing te brengen voor het dunner worden van het haar of het ontstaan van kale plekken. Indien men er toch in slaagt een duidelijke oorzaak aan te wijzen voor het kaal worden, raden wij u ten stelligste aan de voorgestelde behandeling bij uw arts te volgen.

U kan dan nog steeds het ondersteunend therapieschema (zie onderstaande tabellen) volgen en de aangeraden producten tegen haaruitval innemen. Deze zijn namelijk zodanig ontwikkeld dat ze bij alle oorzaken van haaruitval een stimulerende werking hebben en daarenboven met elke behandeling veilig kunnen gecombineerd worden.

Waar u daarentegen dan weer erg gerust kan in zijn is het haarverlies nét na de bevalling en tijdens chemotherapie. Vaak komt alles spontaan terug in orde.

Waar wel overleg nodig is, is dat verlies dat opgetreden is sinds het opstarten van bepaalde geneesmiddelen. Statines (cholesterolverlagers) of anti-epileptica zijn de meest bekende voorbeelden. Ook na inspuitingen met cortisone zien we vaak overvloedig haarverlies. Meestal komt ook dit geleidelijk aan in orde.

Ook het klassieke patroon van haarverlies Alopecia Androgenetica, de geleidelijk aan verschuivende haargrens bij mannen (soms ook bij vrouwen), verdient minstens éénmalig een artsenraadpleging. Dit omdat er klassieke geneesmiddelen op de markt zijn die soms die haarverlies jarenlang kunnen tegenhouden. Op basis van het resultaat wordt een therapie voorgesteld op basis van natuurlijke producten tegen haarverlies.De "Kennismodule" haarmodule is vooral ontwikkeld omdat uit contacten met patiënten bleek dat ondanks een min of meer accurate diagnose (zoals Alopecia Androgenetica) en ondanks het voorschrijven van een haargroeimiddel, de meesten onder hen niet het gewenste resultaat verkregen.

Ook in die gevallen waar men geen duidelijke oorzaak kon vaststellen, zoals vaak bij haaruitval bij vrouwen of wanneer stress als voornaamste uitlokkende factor wordt gezien, faalt de behandeling in meer dan de helft van de gevallen. Het is precies in dit gebied dat de personen, die hebben meegewerkt hebben aan het opbouwen van de "Kennismodule", expertise hebben opgebouwd.

Door gedurende jaren patiënten te behandelen en op te volgen, zijn ze er in geslaagd voor de meesten een trefzekere aanpak voor te stellen. De kennismodule probeert door precieze en uitgebreide vraagstelling vast te stellen wat er fout loopt in de processen van de haargroei.

Wanneer u haarverlies heeft ten gevolge van een minder goede werking van de schildklier, is het haarverlies meestal te vinden over de hele scalp en niet zoals bij de Alopecia Androgenetica-vorm alleen over de kruin. We hebben toch het gevoel dat een zwakke schildklierfunctie vaak over het hoofd wordt gezien wanneer het over haarverlies gaat.

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik
GTA Forte 1 tot 3 tabletten per dag


We willen u wel een overzicht geven van natuurproducten waarvan we dagelijks goede reacties krijgen van onze patiënten omwille van het ontwikkelen van nieuwe jonge haartjes en het sterker worden van bestaande haren.

Wat naar onze mening het vaakst over het hoofd wordt gezien wanneer patiënten zich met deze hulpvraag tot hun arts wenden, is het gehalte aan ijzer en vitamine B. Bijna steeds vinden we, vooral bij mensen boven de 50 en meer nog bij vrouwen, zeer lage gehaltes bij bloedonderzoeken.

Ferroforte is ons natuurlijk ijzer- en vitamine B-product waar velen zo verzot op zijn!

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik Kuur
Ferroforte 15 ml per dag 4 maanden


Wanneer het gaat over het beschermen tegen het haarverlies door het ouder worden, een louter preventieve werking, dan stellen wij u het volgende schema voor:

Voedingssupplementen Aanbevolen gebruik Kuur
Vitamar 1 tot 2 per dag Continu
Femiglandin 1 per dag Continu
Piimax 2 per dag Continu
Osteomax-K 2 per dag Continu
Ferroforte 15 ml per dag 1 fles 3 x per jaar


U merkt dat het niet eenvoudig is een volledig schema mee te geven zoals bij vele andere aandoeningen. Toch zien we erg goede resultaten bij diegenen die onderstaand schema gebruiken. Dit vooral vanaf de leeftijd van 55 à 60 jaar.

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen