Veelgestelde vragen

Piimax

Preventie tegen osteoporose (botontkalking)

12 mei 2015 | door slimgenezen
Preventie tegen osteoporose (botontkalking)

Proficiat, erg goede vraag van u!

In de algemene geneeskunde wordt zowel in de preventie én in de behandeling van botontkalking Calcium aan 1000 mg per dag aanbevolen. Sinds enkele jaren werd ook vitamine D in de meeste producten toegevoegd.

Wij menen dat de dosis aan Calcium in het merendeel van deze geneesmiddelen te hoog ligt. Er zijn weliswaar studies uitgevoerd die goede resultaten aantonen met deze dosis. Het probleem is echter dat men Calcium geïsoleerd heeft onderzocht.

Als liefhebbers van natuurlijke behandelingen proberen wij u supplementen aan te bieden met biologische ingrediënten op de wijze zoals ze in de natuur voorkomen.

Precies daarom bieden wij u in Piimax een ideale samenstelling aan om botontkalking zowel te voorkomen als desgevallende te behandelen. Het is precies door de aanwezigheid van Kiezelzuur, Magnesium, Vitamine C, D en K en Biotine dat we er in slagen om hetzelfde resultaat te bekomen met minder Calcium.

Hierdoor wordt Piimax beter verdragen dan de klassieke Calciumpreparaten en wordt Piimax ongetwijfeld beter ingenomen.

Mocht uw arts van mening zijn dat u toch meer Calcium nodig heeft, kan u ook onze Osteomax toevoegen. Een ideale cocktail voor uw botkapitaal!

Voedingssupplementen Omschrijving Aanbevolen gebruik
Piimax Ondersteuning bot en bindweefsel 4 per dag
Osteomax K Ondersteuning bot en bindweefsel 5 per dag


Als beide producten samen worden ingenomen, volstaan Piimax 2x/dag en Osteomax-K 3x/dag.

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen