Veelgestelde vragen
 • Een continue kwelling!

  Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

 • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

  Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

 • Een pot nat?

  Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

 • Wat eraan doen?

  Ook al lijken dit alledaagse klachten, je zou ervan schrikken hoeveel mensen met dit soort problemen maanden of zelfs langer rondloopt, omdat er geen oplossing gevonden wordt. Vaak probeert men eerst wat zoals een hoestfles. En als hiermee geen oplossing wordt bereikt, gaat men een aantal onderzoeken uitvoeren zoals een NKO-specialist raadplegen of een CT-scan van de sinussen. En indien dit niks oplevert, geeft men het op.

 • Heel mijn leven puffen?

  Laat ons eerlijk zijn, niet iedereen kan zijn inhalator weggooien na het overschakelen op een biologische behandeling. Alle artsen hebben wellicht in de praktijk een aantal zware astmapatiënten, waar volledig afbouwen van medicatie ronduit gevaarlijk kan zijn.

 • Testosteron

  Niet langer het lelijke eendje!

  Wanneer we het woord testosteron in de mond durven nemen, denkt iedereen meteen aan seksuele prestaties of aan dopingmisbruik. We beweren niet dat dit geheel onterecht is, maar recente wetenschappelijke studies tonen ons hoe langer hoe meer de allesomvattende werking van dit mannelijk hormoon bij uitstek.

  lees meer over testosteron >>
 • Pain Reduce en Regressie (deel 1)

  Onze toppers dankzij u!

  Blijkbaar hebben beide producten op korte tijd iets losgemaakt in de lage landen. Niet alleen regent het bestellingen, bijna iedereen lijkt na een eerste doosje zo tevreden over de resultaten dat er nadien massaal bijbesteld wordt. Het is daarom de hoogste tijd dat we een tip van de sluier oplichten voor u. We kregen dagelijks vragen over deze producten en over de wijze waarop een behandeling moet aangepakt worden. Een aantal van deze vragen zullen we hierbij beantwoorden.

  lees meer over pain reduce en regressie >>
 • De grote lijnen van de ontgiftingskuur nog eens op een rijtje!

  Met deze richtlijnen gaat u ook de integrale gezondheid ten goede komen, met in het bijzonder ondersteuning van hart en vaatstelsel, het verminderen van het risico op kanker en vooral efficiënte aanpak van auto-immuunziekten een (waarschijnlijk de enige bestaande).

  lees meer over ontgiftingskuur >>
 • Drink ik niet te weinig?

  Als u zich deze vraag stelt, waarschijnlijk niet! Er zijn trouwens weinig wetenschappelijke argumenten om mensen aan te bevelen meer te drinken. Deze “goede raad” die ons vooral door ouders en grootouders wordt gegeven, stoelt meestal op individuele ervaringen waarbij ziekte ooit eens in verband werd gebracht met uitdroging.

  lees meer over te weinig drinken >>
 • Mijn dokter zegt dat een verhoogde bloeddruk geen hoofdpijn veroorzaakt.

  Kent hij er wel iets van?

  Wij zijn geneigd uw dokter gelijk te geven. Bij deze arts zit u goed - menen we. We hebben graag no-nonsens vakmannen. Deze paradoxale stelling klopt natuurlijk niet in elke situatie, maar we begrijpen maar al te goed waarom hij dit zegt. Wij verklaren ons nader.

  lees meer over verhoogde bloeddruk >>
 • Vanmorgen bloeddruk rond de 180 gemeten.

  Ga ik nu doodvallen?

  Die kans is erg klein en de reden is simpel. Onze bloedvaten zijn in de meeste gevallen perfect aangepast om zulke bloeddrukken (en nog heel wat hogere) te verdragen. Wanneer we bij inspanningsproeven onze sporters voluit laten gaan, halen zij makkelijk nóg hogere waarden.

  lees meer over bloeddruk >>
 • Regressie en Pain Reduce

  Wat doet het bij peesonstekingen?

  Beide producten zijn onze toppers bij peesontstekingen, vooral ter hoogte van achilles-en kniepees. We horen ook meldingen over zeer snelle genezingen bij schouderpeesletsels.

  lees meer over regressie en pain reduce >>
 • Spierkrampen

  Voor sommigen een dagelijkse kwelling!

  De sporters die dit lezen hoef ik het niet te vertellen. Vaak op het einde van de match, na een periode van inactiviteit of gebrekkige conditie, kunnen ze onherroepelijk optreden. Aan de grimas van de atleet te zien vaak uitermate pijnlijk en vaak zelfs met zo’n onderliggende spierspanning dat de spier scheurt. Ja, een spierscheur door spierkrampen.

  Lees meer over spierkrampen >>
 • Lukt afvallen je niet?

  Denk aan de hormoonfuncties!

  Iedereen boven de 40 hoef ik het waarschijnlijk niet te vertellen: het wordt steeds moeilijker om gewicht te verliezen. Vroeger ging het haast vanzelf, enkele weken op eten en drank letten en hop de kilo’s vlogen er af. Maar ineens begint het te dagen, we zetten uit en er enkele grammen afkrijgen lijkt soms zelfs helemaal niet te lukken. Ondanks sporten en dieet. Herkenbaar voor zij die wat ouder zijn, neen?

  lees meer over afvallen >>
 • Ik heb echt alles geprobeerd...

  Maar stoppen met slaapmiddelen lukt me echt niet!

  Inderdaad, dit horen we dagelijks. Om er niet te moeten mee ophouden, zou het beter zijn er nooit mee te beginnen. Maar bij wekenlange slaapmoeilijkheden, is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

  lees meer over slaapmoeilijkheden >>
 • Goede resultaten door lichaamsbeweging bij stressklachten

  Maar niet elke vorm van sporten is heilzaam

  Het fysiologische mechanisme dat in gang schiet bij stress, acute zowel als chronische, is het activeren van de bijnierschorsfunctie. Hier wordt meer adrenaline en cortisol aangemaakt om het lichaam strijdvaardig te maken. Hierdoor ontstaat er meer uithouding, meer kracht en een betere concentratie om de nakende uitdaging te trotseren, of het nu een deadline op werk of een bokswedstrijd is.

  lees meer over stress >>
 • Osgood-Schlatter: 12 maanden niet sporten!

  Dit kan toch niet?

  En toch is dit vaak de harde realiteit. We krijgen geregeld jonge sporters over de vloer met dit verhaal. Door de pijn aan de knie (vaak beide knieën zijn ze niet meer in staat om te voetballen of te lopen. Bij de arts krijgen ze dan te horen dat het om een groeistoornis gaat die vanzelf wel zal verdwijnen. Maar hoe lang dan? Inderdaad, van enkele maanden tot meer dan een jaar. Wij pakken het anders aan!

  lees meer over osgood-schlatter >>
 • Opnieuw een spierscheur:

  De eerste dagen zijn allesbepalend voor een spectaculair herstel!

  Vooral in de voetbal is er een kleine groep sporters die herhaaldelijk sportscheuren oploopt. Deze komen vaak voor op dezelfde lokalisatie. Er bestaan heel wat mogelijkheden in de biologische geneeskunde om hier een eind aan te maken. We hebben met onze methoden dan ook meestal een snel én goed resultaat.

  lees meer over spierscheuren >>
 • Intensief sporten gaat eventjes niet

  Vermoeid of een virusinfectie? Hoe aanpakken?

  We horen de teleurstelling doorheen de vraag sijpelen. Vanuit ons dagelijks contact met patiënten merken we dat er heel wat sportliefhebbers rondlopen/rondfietsen die er graag duchtig de pees op leggen. Het lijkt voor de mens in het algemeen moeilijk maat te houden. We waarschuwen dan ook dagelijks mensen dat sporten ook nadelen kan hebben en dat lichaamsbeweging of mild sporten meer dan volstaat om de gezondheid te optimaliseren.

  lees verder over intensief sporten >>
 • Een gezwollen knie na het sporten

  Wat te doen?

  Dit is inderdaad een heuvel waar de geneeskunde niet in alle gevallen een oplossing kan bieden. De reden hiervoor is dat bij ongeveer 1 op de 5 patiënten die na inspanning kniehydrops (vochtcollectie in een gewricht) ervaren niet meteen een duidelijke oorzaak kan gevonden worden. In de andere 80% gelukkig wel waardoor het probleem dan ook met succes kan aangepakt worden.

  lees verder over een gezwollen knie >>