Veelgestelde vragen
Terug naar overzicht

Te hard werkende schildklier

Of hyperthyroïdie

30 maart 2017 | door slimgenezen
Of hyperthyroïdie

Vorige week kon u onze aanbevelingen lezen bij een schildklierzwakte. Vanuit biologische hoek is dit een beter onderwerp dan het onderwerp van vandaag. Een zwak functionerende schildklier valt namelijk meestal niet op en doet er vaak (tientallen) jaren over om symptomen te veroorzaken. Bij een hyperthyroïdie is dit helemaal niet het geval. Niet alleen kan de diagnose moeilijk gemist worden, soms evolueert het zelfs naar een levensbedreigende vorm, de zogenaamde "thyreotoxische storm".

Zoals we hierboven aanhalen kan het symptomenpalet moeilijk onderkend worden. Het gebeurt dan ook niet uitzonderlijk dat deze patiënten op de spoeddienst terecht komen. Sommige klachten kunnen namelijk zo acuut optreden dat ze een ziekenhuisopname noodzakelijk maken. Meest storend is de combinatie van symptomen die tot de zogenaamde agitatie of opgejaagdheid behoren. Hierbij denken we in de eerste plaats aan hartkloppingen die soms tot ritmestoornissen evolueren. Hier kunnen dan hartslagen tot meer dan 140 per minuut worden gehaald.

Uiteraard is dit niet te miskennen. Meestal worden deze palpitaties vergezeld van vermagering (soms tot wel 15 kg) en bevingen van de handen (tremor). Nog in het oog springend zijn vaak enorme warmteopwellingen en diarree. Het kan wel eens dat de halsklier fors opgezwollen is bij het onderzoek. En vaak heeft de patiënt ook erg losse stoelgang of diarree-aanvallen.
U begrijpt het meteen wel, dit is dokterswerk!

Nadat de diagnose is bevestigd door een bloedonderzoek, wordt er vaak een schildklierscan genomen om het juiste type van deze aandoening te bepalen. Nadien kan er behandeld worden. Deze bestaat uit 3 pijlers: geneesmiddelen, inname van een radio-actieve jodiumpil of de schildklier wegnemen. Aangezien dit werk is voor ervaren artsen, gaan we hier niet op ingaan.

Nadien kunnen we u hierbij ook ondersteunen. Het is namelijk zo dat in de meeste gevallen (behalve na de operatie) de schildklier er nog lang over doet om volledig normaal te functioneren. Soms zelfs maanden, en in die periode moeten er dan erg vaak bloednames uitgevoerd worden. Het is in deze fase en na de genezing (vaak pas na 18 maanden behandeling) dat ons schildklierproduct kan ingezet worden.

Wanneer u na een behandeling voor te snel werkende schildklier erg geregeld bloednames moet laten uitvoeren omdat men vermoedt dat u gaat hervallen, hebben wij iets voor u:
 

Voedingssupplement Aanbevolen gebruik
Thythiod Fast 3 x 30 druppels per dag

 

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen