Veelgestelde vragen
Terug naar overzicht

Terugkerende blaasinfecties

Al aan de darmen gedacht?

11 mei 2015 | door slimgenezen
Al aan de darmen gedacht?

Meestal gewoon vervelend, maar uitzonderlijk gevaarlijk. Dit vooral wanneer de urineweginfectie de nier bereikt of in het bloed uitzaait (sepsis). Bij éénmalige infectie vinden wij het niet nodig verdere onderzoeken te plannen, maar bij herhaalde ontstekingen is dit een must.

Een onderzoek van de urine en de echografie van de onderbuik zijn hiervoor het meest aangewezen en volstaan gelukkig meestal om belangrijke afwijkingen (zoals aantasting van de blaaswand en baarmoeder/prostaat) uit te sluiten.

Antibiotica blijven nog steeds de belangrijkste strategie bij een acute infectie (zeker met koorts bij ouderen/kinderen), liefst gekozen op basis van een urinecultuur. Zo kan men het juiste geneesmiddel kiezen en vermijdt men recidieven.

Sinds een tiental jaar wordt voor deze aandoening voluit veenbessensap of -tabletten aangeraden. Als promotoren van de biologische geneeskunde zijn wij hier uiteraard opgetogen over. Toch lijken hiermee niet alle infecties opgeklaard te kunnen worden.

Wij hebben de ervaring dat één belangrijk aspect in deze materie steevast over het hoofd wordt gezien. En dat is de darmfunctie, meer bepaald de vulling van de dikke darm.

Vaak volstaat een klein beetje verharde stoelgang in de linker dikke darm om de blaas opzij te duwen en hierdoor de volledige leegloop van de blaas te verhinderen, met infecties tot gevolg. Wij vermoeden dat meer dan 30% van alle blaasinfecties beter kan aangepakt worden door de darmfunctie te verbeteren.

Voedingssupplementen Omschrijving Aanbevolen gebruik
Urisan Veenbessenextract 2 x 1 tablet per dag (preventief)
    4 x 1 tablet per dag (bij infectie)
Urisan probiforte Veenbesextract met probiotica voor darmen en blaas 2 x 1 tablet per dag
Mucopure (apotheek) Samengesteld darmpreparaat 1 tot 2 eetlepels per dag

 

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen