Veelgestelde vragen
Terug naar overzicht

Wanneer er teveel wind is…

In de darmen

21 maart 2016 | door slimgenezen
In de darmen

Dit is voor de meeste mensen zowel lichamelijk als sociaal ongemakkelijk. Verwonderlijk genoeg is het eerste wat mensen doen wanneer ze met dit euvel worden geconfronteerd: het aanpassen van de voeding. Gelet op de frequentie waarmee we dit verhaal op onze consultaties te horen krijgen, waarschijnlijk geen erg bruikbaar advies.

En de reden hiervoor is er eenvoudig, het heeft hier meestal niks mee te maken! Want de voornaamste reden waarom mensen winderig zijn, is Fecale Impactie of het achterblijven van stoelgangsresten in de verschillende bochten van de dikdarm waarbij gisting en vaak zelfs rotting ontstaat. Vandaar de vaak slechte geur van de winden. En meestal geloven de patiënten ons aanvankelijk zelfs niet. Tot we een eenvoudige RX abdomen laten maken, waarin de opgestapelde stoelgangsresten gemakkelijk kunnen aangewezen worden.

De reden waarom velen ons niet geloven is omdat ze vinden dat ze goed naar het toilet gaan, zelfs soms diarree hebben. En dat klopt, je kan makkelijk tot enkele keren per dag naar het toilet gaan en toch stoelgangsresten opstapelen die na verloop van tijd winderigheid en soms zelfs krampen kunnen veroorzaken.

Doe dit en het probleem zal snel verdwijnen!

1. U mag gerust enkele weken een zacht laxativum innemen tot de resten uit de darm zijn verdwenen: laxido, forlax, movicol, macrogol,… 1 of 2 zakjes per dag.

Nadien moet u omega 3- olie nemen: verbetert de darmtransit en heeft enorme gunstige effecten op het hart- en vatenstelsel!

2. Lijnzaadolie, walnootolie of koolzaadolie drinken ½ koffielepel tot 2 soeplepels per dag.

3. Vitamar Plus: onze complete omega 3- vetzuren formule: omega 3-vetzuren zijn ondertussen onmisbaar geworden voor iedereen vanaf de middelbare leeftijd (45 jaar).

Ze hebben zeer gunstige effecten op de gezondheid van hart en vaten. Hierdoor zijn ze niet meer weg te denken uit het preventieschema van de westerse mens. Onze patiënten nemen het dagelijks in om hartinfarcten, hersentrombosen en – bloedingen te vermijden. Ook zou elke hypertensiepatiënt (hoge bloeddruk) en diabeticus dit middel moeten innemen. Ook voor rokers is dit middel obligaat (nog beter stoppen met roken natuurlijk).

Meer van Slim Genezen

  • Een continue kwelling!

    Voor velen toch! Bijna dagelijks ontmoeten we mensen met deze klachten in onze praktijk. En uitzonderlijk zien we wel eens snelle en/of spontane genezingen. Jammer genoeg zijn deze op één hand te tellen. Deze ontsteking van het peesblad onder de voet (fasciitis), soms leidend tot een verkalking ervan (hielspoor), heeft inderdaad een beperkt spontaan herstel.

  • Hoe dit voor altijd uit de wereld helpen?

    Je zou er versteld van staan hoeveel keer we deze vraag per dag gesteld krijgen. Hier bovenop komt dan nog een aantal patiënten die voor gerelateerde problemen komen consulteren, doch niet beseffen dat oorzaak nummer 1 hier ook de darmverstopping is. We durven de schatting niet te maken hoeveel producten de inlandse apotheken dagelijks over de toonbank gooien om de stoelgang te bevorderen. En het begint al vroeg!

  • Een pot nat?

    Dit zou wel eens kunnen. We zien ze namelijk al eens samen voorkomen en in toeval geloven we niet zo snel. En toch gaat het niet makkelijk zijn om deze stelling hard te maken. De symptomen zijn namelijk totaal tegenovergesteld. Bij winterhanden (en –voeten) zien we een stuwing van bloed in de uiteinden die zo intens kan zijn, dat de huid niet alleen paars kleurt maar ook vaak huidletsels ontstaan zoals blaren en kloven. Bij het syndroom van Raynaud zien we compleet het tegenovergestelde: de vingers worden wit en blijven pijn doen tot ze terug opgewarmd zijn.

Volg Slim Genezen